Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

A B12 vitamin (ciano-kobalamin)

A B12 messze a legbámulatosabb vitamin. Napi szükségletünk csak 3 milliomod gramm, és egész életünk során nincs szükségünk többre, mint egy gabonaszemsúlynyira. Hatása mégis szinte lélegzetelállító.

A vegetáriánusoknak közel 92 százaléka B12 - vitamin – hiányában szenved, többnyire tudtán kívül. Pedig a B12 – hiány, ha nem ismerik fel idejében, súlyos idegbajok, így a szklerózis multiplex okozója is lehet.

Forrásai: Máj, májkivonat.

 

Hatása: a szervezetben végbemenő számos biokémiai folyamat elengedhetetlen alkotórésze.

Részt vesz a fehérjeszintézisben, a szénhidrátok és a zsírsavak anyagcsere – folyamataiban és a vörösvértestek képzésében.

B12 – vitamin használ:

Lelkiállapot, a stressz elviselése, életöröm, optimizmus, szellemi frissesség, agy- és idegrendszer, energia - anyagcsere, vasanyagcsere, növekedés, vörösvértestek építése, csontfejlődés, zsírhasznosítás, izommunka.

Hiánya következtében kialakulhat:

A B12 – vitamin hiányának első jelei 3-6 év után jelentkeznek.
Növekedési zavarok, étvágytalanság, vészes vérszegénység, idegpályák sérülése, fogamzási képesség csökkenése.

B12 – vitamin hiányának első tünetei: fáradtság, állandó idegesség, depresszió, a karok és lábak zsibbadása, járási nehézségek, dadogás, szájgyulladások, rossz testszag, menstruációs panaszok.

Mire jó?

Javítja az étvágyat, elősegíti a testsúlygyarapodást, a vashiányos vérszegénység elleni szer. Hasznos lehet növekedésben elmaradott gyermekeknél. Egészségesen tartja az idegrendszert, mérsékli az ingerlékenységet. Javítja az agy összpontosító, emlékező és egyensúlyozó funkcióit.

Jó tudni:
Vízben oldódik. Állati eredetű élelmiszerek tartalmazzák, ezért a vegetáriánusok veszélyeztetettek. Legkedvezőbb a hasznosulása, ha B6 – vitaminnal együtt szedik.
A nyálban és a gyomornedvekben a még táplálékmaradványokba burkolt B12 – vitamin – molekulát szállítófehérjére rakják, és a vékonybélbe továbbítják.

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...