Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

A B9 vitamin (inozitol)

Az inozit (B9) kivalló altatószer, megszabadít a szorongástól és a feszültségtől, sőt még a magas vérnyomást is csökkenti. Némely kutatók ugyanolyan hatást tulajdonítanak ennek a vitaminnak, mint egy nyugtatószernek.

 

Forrásai: lecitinek, különösen szója - lecitinek.
Főként a hús, a tej, a gyümölcs, a dió, a gabona és a zöldfőzelékek tartalmaz B9 - vitamint. A kolin mellett az inozit az érelmeszesedés természetes gyógyszere. A spermaképződésre is szükség van erre a B - vitaminra.

Hatásai: Részt vesz a zsíranyagcserébe, a B8 - vitaminhoz hasonlóan zsírbontó, vagyis lipotrop anyag. Közreműködik az idegingerületek továbbításában. Az inozit szabályozza az réz és a cink egyensúlyát az egy sejtjeinkben. A túl nagy rézkoncentráció idegességet, agresszivitást, ingerlékenységet és pszichikus széthullást is okozhat.

A B9 - vitamin használ: alvás, ellazulás, megnyugvás, pozitív hangulat, emésztés, vérkeringés, hajnövés, egészséges bőr, szemfunkció, nemzőképesség, csontvelő, izom - tevékenyég.

Hiánya következtében kialakulhat: Zsírmáj, érelmeszesedés, az agy teljesítményének romlása, ideggyöngeség, szorongásos állapot, alvászavar, keringési zavar, szempanasz, székrekedés, ekcéma, hajhullás.

Hogyan jut a B9 - vitamin a testsejtekbe? Ez a bámulatos B vitamin szöveteinkben, például a szívben, a májban, a vesében, glükózból, vagy szénhidrátból keletkezik. A vér útján eljut minden sejtbe, különösen nagy töménységet ér el az agysejtekben, ahol az agyhártyában, e védőrétegben, raktározódik el. Szabad B9 - vitamint, úgynevezett inozitidot a vér is tartalmaz, mint egyes 4,5 milliomod grammot milliliterenként. Ebből a tartalékból szerzik be inozit szükségletüket azok a sejtek, amelyek nem képesek maguk előállítani ezt az értékes bio - anyagot. Érdekes, hogy a szemlencse, a szemfenék és a könny igen sok B9 - vitamint tárol, és hogy a B9 - vitamin hiánykülönböző szembetegségek okozója lehet. Feltehetően itt is szorosan együttműködik az inozit és cink. A szemlencse, a recehártya és a szemfenék szabályosan fel van töltve cinkkel; a vadállatok szeme éjszaka ezért izzik zöld és arany színárnyalatokban, ha ráesik a fényszóró világa.

Mire jó?
Fontos szerepet játszik az agysejtek táplálásában, nyugtató hatású. Szükséges az érelmeszesedés megakadályozásához, az érrendszer egészségének fenntartásához, a haj növekedéséhez.

Jó tudni:
Vízben oldódik. Általában a B8 - vitaminnal együtt fordul elő, hiszen mindkét anyag a lecitinek alkotórésze, és komplex készítményekben az inozitol és a B8 vitamin általában együtt található meg.
A legújabb kutatások feltárták, hogy a B9 - vitamin egyik a legfontosabb anyagoknak az idegsejt működése és növekedése szempontjából.
B9 - vitamin nélkül működésképtelen volna az agy, a máj, a vese, a pajzsmirigy, a tobozmirigy, a köztiagy és a vérlemezkék. A szervezetünk nem tud elég B9 - vitamint termelni, ezért fontos, hogy a táplálékunk mindig eleget tartalmazzon ebből a fontos B - vitaminból.

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...