Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

A kilók ellen: Capoeira

Testnek és léleknek egyaránt kedvez a lendületes capoeira, amely küzdősportos elemekkel tarkított fitneszirányzatot takar. A capoeira története az 1500-as évekre nyúlik vissza, arra az időre, amikor Brazília területére afrikai rabszolgákat hurcoltak be a gyarmatosítók.

 

A rabszolgák szerettek volna erőgyakorlatokkal foglalkozni, a helytartók azonban ebbe nem egyeztek bele. Ezért fejlesztették ki a capoeirát, amely a zenés-táncos elemeknek köszönhetően a hozzá nem értők számára játéknak, táncnak tűnt, és egyáltalán nem emlékeztetett a harcművészetekre. Egy edzés alakmával a speciális mozgásformának köszönhetően minden izomcsoportot átmozgatnak. A capoeira intenzíven megdolgoztatja a hátizmokat, ami rendkívül foltos azok számára, akik ülőmunkát végeznek. Különös terhelésben részesül a combhajlító, a far- és hasizom, így az első néhány foglalkozás után azoknak is lehet izomlázuk, akik több éve aerobikoznak. Ettől nem szabad megijedni, mert ez nem arra utal, hogy az illető edzetten, hiszen olyan izmokra dolgoznak az órán, amelyek egyébként nincsenek terhelésnek kitéve. A hátizmok munkájának köszönhetően megerősödnek a gerinc mellett futó izmok, így tartásjavításra és enyhébb derékbántalmakra is kiváló ez a fitneszirányzat.

A capoeira rendkívül jó zsírégető hatású. A nem kívánt zsírpárnák olyan helyekről tűnnek el, ahol valóban nincs rájuk szükség, ráadásul ez a mozgásforma igen látványosan alakítja a testet – már 3-4 alkalom elegendő ahhoz, hogy érezzük a hatását, különösen deréktájon.
Ahhoz, hogy a lehető legjobb formában legyünk, hetente legalább három edzésre van szükség, a capoeira azonban annyira intenzív, hogy a kezdeti szakaszban heti két alkalom is elegendő. Ha valaki korábban kapcsolatban állhat a harcművészetekkel, kamatoztathatja tudását, de az sem részesül hátrányban, aki sohasem került kapcsolatba a küzdősportokkal.

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...