Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

Bach virágok gyerekeknek

Bach virágok gyerekeknek

A Bach-virágok különösen alkalmasak gyerekek kezelésére, mert a gyerekek közvetlenül reagálnak a virágesszenciákra. A gyerekeknél a viselkedés és a kedélyállapotok, mint pl. a félelmek, a bizonytalanság, az önbizalomhiány éppen csak kialakulóban vannak, a felnőtteknél viszont gyakran már hosszabb ideje rögzültek. A gyerekeknél ezért könnyebb a virágesszenciák segítségével eredményeket elérni.
 

A felnőttek és a fiatalok kezelésétől eltérően a kisebb gyerekeknél nem tudunk közvetlenül rákérdezni a kedélyállapotra, ezért a virágesszenciák kiválasztása nem a kedélyállapotok, hanem a viselkedésmódok leírásán keresztül történik. De mielőtt a gyerekünk súlyos vagy feltűnő viselkedésmódját kezeljük, ellenőrizzük, hogy megtaláljuk-e az okot a mi saját viselkedésünkben. Lehet, hogy épp a mi viselkedésünk a kiváltó ok. A gyerekek természetesen a szülői viselkedést követik. A gyerekek alkatának és a szülők sokszor tudattalan közreműködésének döntő a szerepe. Azt ajánljuk, hogy egy gyerek Bach-virággal történő kezelése esetén lehetőleg a szülők is szedjék a virágesszenciákat – de elég, ha csak az anya. Előfordultak olyan esetek, hogy a gyerekeknek már nem volt szükségük a Bach-virágokra, miután a szülők is szedték! Az olyan testi betegségeknél, mint amilyen a neurodermitis, a migrén és az asztma, lehetséges, hogy a szülők viselkedése tartja fenn az állapotot. Mivel ezek a rendellenességek gyakran a megoldatlan konfliktusok talaján tenyésznek.
 

Milyen esetekben használjuk az esszenciákat gyerekeknél?

Sürgős esetekben, pl. lelki sérüléseknél vagy sokkélmény hatásának ellensúlyozására alkalmazhatjuk a sürgősségi cseppeket.
Az akut betegségek (köhögés, nátha, influenza stb.) esetén az immunrendszer támogatásában nyújthat segítséget.
Krónikus panaszok alkalmával is hasznos segítséget nyújtanak a virágesszenciák. (neurodermitis, asztma, dadogás, ágyba vizelés stb.
Jótékony hatásúak a cseppek a dackorszakban, óvodai beilleszkedési problémáknál, iskolásoknál szétszórtság, vizsgadrukk esetén, testvéri féltékenység vagy agresszió jelentkezésekor.
A gyerekek esetében nagyon fontos, hogy ne érezzék azt, hogy viselkedésük miatt állnak kezelés alatt, így hát próbáljunk meg valami ártatlan okot találni, mellyel megindokolhatjuk a beszedést: Talán e köhögésre vagy a hajnövés serkentésére stb. (De legyünk ötletesebbek!)
A gyerekeknek mindig érezniük kell, hogy „rendben vannak” és hogy elfogadjuk őket úgy, ahogy vannak. Ez azt jelenti, hogy neveléskor mindig csak a gyerek viselkedését szabad helyteleníteni, nem magát a gyereket!( pl. nem azt mondjuk hogy De buta vagy!, hanem azt hogy Ez buta viselkedés volt!).A keveréket ugyanúgy készítjük, mit a felnőtteknél, de gyümölcsecet felhasználásával. A beszedésnél az alapkezelés napi 4x4 csepp, melyet közvetlenül a nyelvre cseppentünk, vagy a kézfejről nyalatjuk le. A szedés időtartama attól a reakciótól függ, amit az esszencia kivált. Ha a gyerek viselkedése már 14 nap múlva javul, letehetjük keveréket, és megfigyelhetjük, hogyan viselkedik tovább a gyerek. Ha újra jelentkeznek a régi minták, folytassuk a szedést ugyanazzal a dózissal. Ha az általunk összeállított keverékkel nem értük el a kellő hatást, kérjük egy barátnőnk segítségét, mert egy külső szemlélő általában objektívebben látja gyerekünket, és így könnyebben megtalálhatjuk a kellő virágot.

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...