Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

Fehér tea - a természet csodaszere

Fehér tea - a természet csodaszere

Hasonlóan a zöld és a fekete teához, a fehér tea is a teacserje szárított leveleiből készül. A különbség csupán a tealevelek feldolgozásában van. A fehér - vagy más néven szűz teát - főleg Kínában készítik. A legfiatalabb leveleket leszedik, majd a napon megszárítják. Mivel csak a friss hajtásokat használják fel készítéskor, szüretelése csak az év egy bizonyos szakában lehetséges.

 

A fehér tea főzetének színe sokkal világosabb, mint a zöld vagy a fekete teáké.
A kínai hagyomány szerint a fehér tea fogyasztása a kínai császárok privilégiuma volt. Csak szűz leányok kínálhatták nekik, akik hajnalban arany ollóikkal vágták le a friss, fiatal hajtásokat.
A fehér teát kora tavasszal a hajnali órákban szüretelik, amikor a teacserjék a legkisebb mértékben fotoszintetizálnak, és a levelek klorofil tartalma a legmagasabb szintű.
Az Európában legismertebb – és egyben a legelterjedtebb – fehér tea fajta a Pai Mu Tan (Fehér Bazsarózsa), a legjobb minőségű pedig az Ezüst Tű és a Silver Pekoe. Az Ezüst Tű elnevezést az a tea kapja meg, melyet a hagyományos császári szüret alatt szüretelnek. A teacserjéről áganként csak az első kis hajtáslevelet és rügyet szedik le.

A fehér tea elkészítése:
A teafőzet színe aranysárga, a leveleket 70 C fokos vízzel kell leönteni és 5-7 percig áztatni. Lehet melegen vagy akár jeges teaként is fogyasztani. Ha valaki a natúr ízeket mégsem kedveli, változatosabbá teheti, ha más teákkal keveri a leveleket, pl. gránátalma, narancs, hibiszkusz, bogyósok stb.
A fehér tea rengeteg egészségmegőrző anyagot tartalmaz. Magas az antioxidáns tartalma (kétszerese a zöld teában lévőnek). Az antioxidánsok közömbösítik a szabad gyököket, ezáltal lassítják az öregedési folyamatokat. Ezen tulajdonságai miatt a kozmetikai ipar is egyre több termékében felhasználja. A fogyókúrázóknak is hatékony segítsége, mert a zsírsavak felszívódását is gátolja. Rákmegelőző hatású, mert flavonoid tartalma megakadályozza a sejtburjánzást. Csersavtartalma alacsony, nem ingerli a gyomor nyálkahártyáját, így az érzékenyebbek is bátran fogyaszthatják. Rendszeres fogyasztásával csökkenti a vér koleszterinszintjét, így csökkenti az érelmeszesedés lehetőségét. Antibakteriális hatása miatt véd a fertőzésektől, erősíti az immunrendszert. Gyulladáscsökkentő és a pajzsmirigy működésére is stabilizáló hatással van. Káliumtartalma az izomműködést segíti, jelentős még nikkel, króm, mangán és vastartalma is. A vas a vérszegénység és a sejtek oxigenizációjában tölt be jelentős szerepet, a króm a vércukorszint karbantartásában. A mangán a csontanyagcserének elengedhetetlen feltétele.

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...