Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

Gyógyítás az állatok segítségével

Saját tapasztalataink és tudományos kutatások tömkelege bizonyítja, hogy egy házi kedvenc jelenléte színfoltot és örömöt visz az emberek életébe. Az állatok érintése vagy akár csak nézése hangulatfokozó, csökkenti a feszültséget, és enyhíti bizonyos betegségek tüneteit.

 

A puha bunda érintése nyugtató hatású, a nagy, szőrös állat biztonságot sugároz, és nem utolsó sorban társként is szerepet játszhat az ember életében. Az állat aktív mozgása, játékossága a gyermeket is mozgásra készteti, segíti az empátia, a szociális érzékenység, a gondoskodás és a felelősségtudat kialakulását. Enyhíti a magányt és rendszert visz az életünkbe. Nehezebben alakulnak ki betegségek, illetve gyorsabb a gyógyulás. Az állat folyamatos jelenléte csökkenti a krónikus betegségek gyakoriságát, a vérnyomást és a stresszt, oldja a félelmet és a szorongást. Pozitív hatása kimutatható a reumás, a depressziós, és a lelki problémákkal küszködő betegeknél, illetve idősek esetében hátráltatja a szellemi és fizikai leépülést. Szintén nagyon előnyös az állatterápia a másképp fejlődő gyermekek esetében is (autista, figyelem-, lelki zavarok, hallás-, látáskárosultak, tanulási problémák esetén stb.)

Az állatterápia hatásosságát nagymértékben befolyásolja gyerekek esetében a szülők állatokhoz való viszonyulása, mivel a gyerek viselkedése általában azt tükrözi vissza. Az állatoktól való félelem is fakadhat neveltetésből, vagy saját, illetve mások rossz élményéből. Sajnos az állatokhoz való hozzáállásban nagyon sokat rontanak az életveszélyes kutyatámadásokról szóló egyoldalú hírek. Igazából ezeknek a szörnyű baleseteknek a hátterét kellene megvizsgálni, illetve felidézni a rég elfeledett természeti törvényeket. Mivel a kutya falkaállat, már kölyökkorában a legfontosabb számára a családban fennálló rangsor egyértelműsítése. A kutya nem beosztott, hanem olyan családtag, akit az ember, vagyis a falkavezér alá kell sorolni, s ezt rendszeres következetességgel a tudomására hozni. Amikor kisbaba születik a családban, a kutya rangsora nem változik, de eggyel több falkatag lesz felette. Ilyenkor vissza kell nyúlni a gyökerekhez, hiszen a farkas falkában csak az alfahím és a nőstény nemezhet utódokat, a többiek feladata, hogy megvédjék a falka utánpótlásait, jelen esetben az „emberkölyköt”. Vagyis a gyerekre vigyázni kell! Neveléssel és odafigyeléssel, fokozatos szoktatással rövid időn belül megszokja a kutya az új helyzetet, természetesen csak akkor, ha egészséges lelkületű, nem idegbeteg ebről van szó.

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...