Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

Gyógynövényekből készíthető eszenciák

A gyógynövények frissen sajtolt leve alkalmas rá, hogy cseppek formájában fogyasszuk, vagy hogy a beteg testrészt bekenjük vele. Turmix géppel készítsük, mely a gyógynövényt fel is aprítja és ki is préseli. Naponta készítsünk friss levet. Kis üvegekben, jól ledugaszolva hűtőben hónapokig tárolható.

Gyógynövénypép:

A gyógynövény szárait és leveleit sodrófával péppé törjük, ezt ezután lenvászonkendőre kenjük, amit a beteg testrészre helyezünk. Egy másik kendővel rögzítjük és egyben melegen tartjuk. Ezt a pépes borogatást hagyjuk éjszakára a beteg testrészen.

Dunsztkötés gyógynövényekből:

Fazékba vizet forralunk, föléje szitába szárított gyógynövényt helyezünk és lefedjük. Egy idő múlva a megpuhult növényeket laza szövésű kendőre rakjuk és a beteg testrészt beborítjuk vele. Az egészet befedjük egy gyapjúkendővel és rögzítjük. Vigyázzunk, hogy ne hűljön ki. Nagyon hatásos a zsurló dunsztkötés. Legalább két óra hosszat, vagy egész éjszaka is rajta maradhat a beteg testrészen.

Krém- és olajkészítés:

Négy maréknyi gyógynövényt vágjunk jó apróra. Fél kg disznózsírt annyira forrósítsunk fel, mintha húst akarnánk sütni. Ebbe a forró zsírba elkeverjük a gyógynövényt, rövid ideig pirítjuk, közben kevergetjük, majd levesszük a tűzről, az edényt lefedjük, és éjszakára hidegre tesszük. Másnap kicsit felmelegítjük, lenvászon kendőn átszűrjük, és a még meleg krémet üvegbe vagy tégelybe töltjük.

Az olajkészítés módja a következő:

Lazán feltöltünk egy üveget virággal, vagy gyógynövénnyel, majd hidegen préselt olívaolajjal felöntjük, hogy két ujjnyira fedje azt. Két hétig a napon vagy a tűzhely közelében állni hagyjuk.

Gyógynövényfürdők:

Teljes fürdő: áztassuk be a megfelelő gyógynövényeket hideg vízbe. Egy fürdőhöz egy vödörnyi (6-8l) friss vagy 200g szárított növény szükséges. Másnap felmelegítjük az ázalékot, és a fürdővízhez tesszük. A fürdési idő 20 perc. A szívtájék ne kerüljön víz alá. Fürdő után nedvesen, fürdőlepedőbe vagy köpenybe burkolózva feküdjünk egy órára ágyba, „dunsztolódni”.
Ülőfürdő: e célra fél vödör friss vagy 100g szárított növény szükséges, és ugyanúgy járunk el mint a teljes fürdőnél. A víz érjen a vesetájék fölé.

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...