Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

Hogyan gyógyítsuk a gyerekkori fejfájást?

A kicsiket az iskolába lépés első pillanatától kezdve foglalkoztató kérdések közül sok már az első hetekben megoldódik, s kiderül, hogy az iskola nem is olyan borzasztó intézmény, a tanító néni vagy bácsi ugyanúgy viselkedik, mint anya vagy apa, és a gyerekek általában mind kedvesek. Az aggodalom, a szorongás azonban mégis ott lappanghat a kicsikben valahol rejtve, s a legkisebb bonyodalomra is fejfájást okozva.

 

Ilyenkor ne nyúljunk rögtön a gyógyszerekért, próbálkozzunk inkább a gyógynövényekből készíthető teákkal, amelyeknek nincsenek káros mellékhatásai.
Ha azt tapasztaljuk, hogy a gyereknek a feszültségtő, stressztől kezd el fájni a feje, elsőként próbálkozzunk a citromfűteával (Melissa officinalis). A citromfüvet zöld Seduxennek is nevezik, mert erősíti az idegeket, megnyugtat. A gyerek a citromfűteától megnyugszik, így könnyebben megbirkózik az iskolai nehézségekkel.
6-7 éveseknek:
1 kávéskanál citromfüvet leforrázunk 1,5 dl vízzel. 15 percig áztatjuk, leszűrjük, és két részre osztjuk. Ezt a mennyiséget a gyerekkel egy nap alatt itatjuk meg.
8-9 évesek:
1 kk citromfüvet leforrázunk 2 dl vízzel, 15 percig ázni hagyjuk, majd leszűrjük, és két észre osztjuk. Az adag egyik felét reggel, a másik felét pedig délután itatjuk meg a gyerekkel.
9-12 évesek:
1 teás- és egy mokkáskanálnyi citromfüvet leforrázunk 2 dl vízzel és a továbbiakban ugyanúgy járunk el, mint az előzőekben leírtaknál.
12 évesnél idősebb gyerek esetében:
Az adagolás megfelel a felnőttek számára készített teának. Fél evőkanálnyi citromfüvet leforrázunk 3 dl vízzel, 15 percig ázni hagyjuk, majd leszűrjük és három részre osztva egy nap alatt megitatjuk a gyerekkel.
A citromfűvirágot kombinálhatjuk levendulával (Lavandula angustifolia), illetve ha a gyerek letört, kedvetlen 1:1 arányban keverjük össze orbáncfűvel (Hypericum calycinum) és bazsalikommal (Ocymum basalicum). A teát az előzőekben leírtak szerint készítjük és adagoljuk.
Sokszor segítséget jelent az is, ha hűsítő hatású gyógynövénykivonatot tartalmazókrémmel masszírozzuk a kicsik homlokát, halántékát. Mindemellett a gyereknek éreznie kell a szülői odafigyelést, szeretetet ahhoz, hogy a félelmekkel, stresszel, kihívásokkal eredményesen meg tudjon birkózni!

Még több gyógymód fejfájásra

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...