Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

Hogyan készítsünk Bach keverékcseppeket?

Hogyan készítsünk Bach-keverékcseppeket?

Mi magunk is elkészíthetjük a keverék cseppeket a következőkben leírt módon:

 

Ha a keveréket nem a patikában készíttetjük, hanem magunk akarjuk előállítani, a következőkre lesz szükségünk:
Az általunk kiválasztott virágok koncentrátumaira.
Egy csepegtetővel vagy pipettával ellátott 20 vagy 30 ml-es üvegre adagolónak.
Lehetőleg friss, szénsavmentes vízre, a desztillált vagy demineralizált víz nem alkalmas.
A keverék tartósításához vagy 45%-os alkoholra vagy magas alkoholtartalmú szeszes italra, pl. konyakra, gyümölcspálinkára vagy brandyre. A likőrök nem alkalmasak. Gyerekek vagy alkoholtól tartózkodó felnőttek számára gyümölcsecetet használjunk.

Hígítás, keverés, tartósítás
A koncentrátumokat rendszeres szedéshez az adagolóüvegekbe hígítjuk. Minden esszenciából 1 cseppet adunk 10 ml oldathoz. Ez azt jelenti, hogy ha a keverékünket egy 30 ml-es üvegben készítjük, minden esszenciából 3 csepp kerül az üvegbe. Minden Bach virágot tetszés szerint keverhetünk. Ha pl. 5 virág és egy 30 ml-es üveg mellett döntünk, 5 x 3 csepp, tehát 15 csepp virágesszencia kerül az üvegbe. Ezután háromnegyed részben vízzel és egynegyed részben alkohollal vagy gyümölcsecettel töltjük fel.
Ha akut helyzetekben nagyon gyors hatást kívánunk elérni, a következő eljárást ajánljuk: a virágesszenciákat vizes pohárban keverjük össze. Ehhez virágonként 2-4 csepp esszenciát adjunk egy háromnegyed részig vízzel megtöltött pohárba, és egész napra elosztva igyuk meg a keveréket. Ezt az eljárást addig ismételjük, míg a hatás nem jelentkezik, de legfeljebb 14 napig.
A koncentrátumos készletüvegek szinte korlátlan ideig eltarthatók, és normál szobahőmérsékleten, fénytől védve tárolhatók. Az adagolóüveg a személyes keverékünkkel általában 4-5 hétig áll el. Amint megváltozik a keverék kinézete vagy az íze, ne használjuk tovább.
Szedési előírás:

A személyes keverékünk standard adagolása 4 x 4 csepp vagy közvetlenül a nyelvre vagy műanyag kanálból. Akut esetben bevehetünk óránként 4 cseppet, míg jobban érezzük magunkat, adott körülmények között 2-3 napig. A túladagolás a virágok hatásmódja miatt kizárható, és eddig nincs is efféle tapasztalat. Legjobb, ha a cseppeket reggel, délbe vagy délután és este vesszük be. A jobb hatás elérése érdekében a cseppeket tartsuk pár pillanatig a szánkban. Nem ajánlatos közvetlenül evés előtt vagy után bevenni.
Ha allergiásak vagyunk a virágokra, akkor is szedhetjük a Bach-virágesszenciák tiszta víz-alkoholkeverékét, mert az előállításuk természetéből fakadóan nem tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek allergiát válthatnak ki.
Legfeljebb 5-6 virágesszencia összekeverését ajánljuk, mert ha több fajtát szedünk egyszerre, az egyes virágok információi elfedik egymást, és a szervezetünk már nem képes hasznosítani őket.
Háziállatokat és növényeket is kezelhetünk Bach-virágesszenciákkal. A betegeskedő növényeknek tegyünk sürgősségi cseppeket az öntözővizébe, egy pipettányit 2 l vízhez. Az állatoknál a viselkedésük vagy az állapotuk alapján kell megállapítanunk a megfelelő virágokat.
Ha véletlenül nem megfelelő virágot választunk ki magunknak, akkor sincs gond, mert az esszenciák kulcs-zár alapon működnek, csak azok a virágok érhetnek el hatást, melyek illenek hozzánk.

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...