Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

Hogyan segítenek a Bach-virágesszenciák?

Hogyan segítenek a Bach-virágesszenciák?

Ma már szinte mindenki számára világos, hogy a betegségek és a testi tünetek legfőbb kiváltó okai a kedélyállapotok és a berögzült helytelen viselkedési formák. Edward Bach szerint is a negatív kedélyállapotok olyan tünetekhez vezetnek, mint például a félénkség, az ingerültség vagy a kétségbeesés. Ezeket a tüneteket, melyeket Bach „negatív kedélytüneteknek” nevezett, általában hosszabb idő után vesszük észre, ezek azok az érzések, melyek a bensőnkben uralkodnak. A kedélytünetek egyértelmű jelei lehetnek annak, hogy testi betegség van kialakulóban. Az állandó félelemérzet pl. belső feszültségekhez és görcsökhöz vezet, és ezzel zavarja a szervműködések normális folyamatát. Ez előbb-utóbb gyomorfekélyhez, emésztési zavarokhoz vagy más problémákhoz vezet.

 

Így hát a Bach által létrehozott terápiának az a jelentősége, hogy a személyes továbbfejlődésünkkel – azzal, hogy dolgozunk a jellemünkön – egyúttal meg is előzzük a testi betegségeket. Ha valaki már akut vagy krónikus betegségben szenved, támogatásképpen avatkozhat be a terápia. Ha ugyanis egy testi betegségtől elvesszük a „táplálékot” – tehát a negatív kedélyállapotot -, visszaalakulhat, és végül az ember belső gyógyulásával, teljesen elmúlhat. Feltéve, hogy még nincsenek szervi vagy szöveti elváltozások, mint az artrózisnál vagy a májcirrózisnál.
A tapasztalat azt mutatja, hogy a Bach-virágesszenciák képesek közvetlenül az emberek és az állatok pszichéjére hatni, úgy, mint a homeopátiás magas potenciálok, fizikai módon, méghozzá információkon keresztül.

Az előállítás

A virágesszenciák gyártását Angliában még mindig a Bach által kifejlesztett két eljárás szerint végzik: A napmódszerrel és a főzős módszerrel. A napmódszernél egy ragyogóan derült napon virágokat szednek a teljes fejlettségük stádiumában, és egy forrásvízzel teli tálba teszik őket. A tálat 3-4 órán át állni hagyják a napon. Ha a virágok már fonnyadni kezdenek, az adott növény hajtásaival óvatosan eltávolítják. A visszamaradó folyadékot azonnal kb. 40%-os alkohollal tartósítják, később még egyszer 1:20 arányban vízzel hígítják és tárolóüvegekbe töltik.
Azoknál a virágoknál, amelyek tavasszal nyílnak, a napsugárzás ereje nem elég a napmódszer alkalmazásához – az esszenciák előállításához ilyenkor a főzős módszert használják. Egy porcellán edényben forrásvízzel főzik a virágokat, az ágakat és a leveleket. Amikor a virágok megfonnyadnak, kb. 30 perc elteltével az eljárást befejezik. A kihűlt keveréket szűrés után hasonló módon tartósítják és kezelik tovább, mint a napmódszernél.

Hogyan segítenek a Bach-esszenciák testi tünetek esetén?

Ha akut vagy krónikus testi tünetekben szenvedünk, a Bach-virágok enyhülést nyújtanak, olykor akár lényegesen is javíthatják az állapotunkat. Mint már tudjuk, a Bach-virágok a pszichére hatnak. A testi panaszok gyakran a pszichikai terhek, illetve a negatív hangulatváltozás következményei. Így pl. gyomor- vagy bélpanaszaink jelentkezhetnek, ha sokszor aggódunk vagy állandóan idegeskedünk. Ilyenkor olyan virágesszenciákra van szükségünk, melyek segítenek legyőzni a félelmeinket vagy megszüntetni a bosszúságunkat. Ekkor a testi tüneteink is mérséklődnek, akár teljesen el is múlnak. Ugyanígy kezelhetjük például a fejfájást, a feszültségeket, a szívproblémákat vagy az álmatlanságot. Ilyenkor viszont mindig vegyük figyelembe: minden önkezelés előtt orvosnak kell tisztáznia, hogy a testi panaszainknak nincsenek-e szervi okai. A szervi elváltozással járó krónikus betegségeknél, pl. a reuma esetén is hasznos lehet a Bach-virágos kezelés, mivel a betegség következtében negatív kedélyállapotoktól, reménytelenségtől vagy elkeseredettségtől szenvedünk.

Megelőzhetjük a betegségek kialakulását?

Edward Bach úgy képzelte, hogy akkor maradunk egészségesek, ha belső harmóniában élünk. Ez alatt azt az állapotot értette, melyben pszichikailag jól érezzük magunkat, és mentesek vagyunk az olyan negatív kedélyállapotoktól, mint a félelem, a bánat vagy a kedvetlenség. Bach elképzelését ma már tudományos vizsgálatok igazolják. Az immunrendszerünk képes megértetni magát a pszichénkkel, és reagál a kedélyállapotunkra, így a pozitív gondolatok és érzések fokozzák az ellenálló erőinket, míg a negatívok gyengítik. Ha elég jól ismerjük magunkat, képesek vagyunk észrevenni és leírni az érzéseinket. A személyiségünk továbbfejlődéséhez tisztában kell lennünk lényünk alapvonásaival, csak akkor van esélyünk megszüntetni a fennálló negatív viselkedésmintákat és kedélyállapotunkat. Egy őszinte önmegkérdezés segíthet abban, hogy felismerjük a gyakran visszatérő negatív kedélytüneteket, és kiválasszuk a hozzáillő virágokat.

Bach virágesszenciák

Bach virágok gyerekeknek.

Hogyan készítsünk Bach keverék cseppeket?

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...