Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

Lapacho tea gyógyhatásai

A lapacho tea gyógyhatásai

A lapacho tea a brazíliai őserdőkből származó la-pacho fa (Tabeuis aveilanedoe) kérgének belső rétegéből készül, melynek főzete sokféle betegség gyógyítására szolgál.

 

A Dél-amerikai indiánok már ősidők óta használják gyógyszerként.

 

A lapacho fa 20-25 m magasra növő, örökzöld növény. Nemcsak értékes hatóanyagai, de mutatós külleme miatt is értékes fafajta. Virágai - fajtától függően - vörösek vagy lilák, a fa számára kedvező életkörülmények között akár 700 évig is elélhet! Kérgét évente 1-2 alkalommal hántják, majd reszelik, aprítják, s teafőzetként használják. Brazíliában az "istenek fájának" nevezik sokrétű felhasználhatóságának köszönhetően. A kéreg hamar regenerálódik, így a fa nem szenved semmiféle maradandó károsodást.

A lapacho tea gyógyhatásai:

Elsőként kiemelhetjük a rákos sejtek szaporodását gátló tulajdonságát. Erős antibiotikus hatású, azaz hatékony a baktériumok, vírusok és gombák (főként a Candida) elleni küzdelemben. Általános roboráló, immunerősítő hatású, ezt a tulajdonságát érdemes kihasználni a téli náthás, megfázásos időszakban!

Fokozza a sejtek anyagcseréjét, segíti a kiválasztást, méregtelenít. A méregtelenítést főként a májsejtek funkciójának aktivizálásával éri el, salaktalanítja a nyirokrendszert is.

Magas vastartalmának köszönhetően vérszegények számára is jelentős segítség. Jó gyulladásgátló, fájdalomcsillapító hatású. Rendszeres fogyasztása esetén "mellékhatásként" csökkenti a depresszív hangulatot, bár ezt tudományos kutatásokkal még nem bizonyították. (A lapacho teát rendszeresen fogyasztók számoltak be kedélyállapot javulásról).

Candida gombás fertőzés esetén is ajánlott kúraszerű fogyasztása. A lapacho tea egyes hatóanyagai képesek kiválasztani a szervezetből a Candida által megkötött nehézfémeket is.

Külsőleg pikkelysömör, pattanásos bőr kezelésére is javallott.

Elkészítése:

1 l forró vízbe 1 púpos evőkanálnyi teát tegyünk, majd főzzük 5 percig. Hagyjuk állni 20 percig, majd szűrjük le, és hűtsük vissza. Ha filteres kiszerelést használunk, úgy 90 fokos vízben letakarva áztassuk a filtert 30 percig.

Ha kúraszerűen isszuk, lehetőleg édesítés nélkül fogyasszuk. A kúra legfeljebb 6 hétig tartson, utána 4 hét szünet következzen. Napi 1-1,5 l teánál ne igyunk többet!

Mellékhatása nem ismert, de terhesség idején csak külső használatra ajánlott. A kúra ideje alatt lehetőleg kerüljük a dohányzást és az alkoholt, és figyeljünk az egészséges táplálkozásra.

Lapacho tinktúra:

Mozsárban törjük porrá a lapacho kérgét, majd öntsünk rá 100 ml 70%-os alkoholt. Rázzuk össze és tegyük sötét helyre egy légmentesen zárható üvegben. 10 napig hagyjuk érni és minden nap keverjük meg. Ha elkészült, öntsük cseppentős üvegbe, és folyadékba (víz, gyümölcslé stb) 2-3 cseppet cseppentve étkezés előtt vegyük be. A tinktúrát téli, megfázásos időben is használhatjuk.

Külsőleg is felhasználható, a tinktúrát olivaolajjal, kókuszolajjal vagy jojobaolajjal keverve arcbőrünket simává varázsolja. Alaposan masszírozzuk a fáradt bőrbe, 10 percig hagyjuk az arcunkon, majd mossuk le. Masszázsolajként is kiváló.

A lapacho tea ásványianyag-tartalma is igen magas, sok nyomelemet is tartalmaz. Többek között kálciumot (a csontok számára elengedhetetlen), cinket, mangánt (immunerősítő anyagok), magnéziumot (izomgörcsök esetén lazító hatású), vasat (vérszegénység esetén javallott), jódot (pajzsmirigy működés stabilizációja, sebgyógyulás elősegítése), rézt, kobaltot, szilíciumot stb.

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...