Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

Mire használhatjuk a natúr joghurtot?

Amíg nagyanyáink háztartásában megtalálható volt az aludttej, addig a joghurtot használták arcpakolásnak, gombásodás ellen, leégésre, a haj és a fejbőr ápolására, saláták ízesítéséhez, ételek habarásához. A joghurtot tejcukor érzékenyek is fogyaszthatják.

 

Belsőleg is gyógyító hatású, napi 4 pohár joghurt elfogyasztása javasolt gátolja a belekben a gombák, pl. a Candida gombák elszaporodását, és táplálja a hasznos mikrobákat. Antibiotikumos kúrát követően nagyon fontos a gyógyszer által elpusztított bélflóra helyreállításához. A baktérium-egyensúly megtartásával a vastagbélrák kialakulásának esélyét csökkentjük.
A joghurt kalcium és foszfortartalma segíti az ép fogazat és az erős csontozat kialakulását és megőrzését. B2 –vitamin tartalma elősegíti az energia felszabadítását a táplálékból, míg B12-vitaminja az idegrendszer épségét garantálja. A B12-vitamin fontos szerepet játszik a vörösvérsejt-képződésben.

 

A konyhában minden olyan étel habarásához megfelel, amihez eddig tejfölt használtunk. A joghurttal készült étel könnyebben emészthető, és nem kedvez a káros baktériumok szaporodásának az ételben sem. Megelőzi a hasmenést és a székrekedést, de ha már kialakult valamelyik, akkor segít a gyógyulásban. Éhgyomorra még hatásosabb. A joghurttal készült ételek hidegen is fogyaszthatók, hiszen hozzáadott zsiradékot nem tartalmaznak, és a nyári melegben hűsítenek, a saláták pedig energiaszegény főételnek is kiválóak.
A bőrön vagy a nyálkahártyákon bárhol kialakulhatnak piros, viszkető foltok, ezeket nyugodtan kezelhetjük joghurttal. Hagyjuk rajta, ameddig meg nem szárad, majd mossuk le, és néhány órás szünet után ismételjük meg a műveletet.
Hasznos szolgálatot tehet az arcbőr tisztításakor, kenjük a natúr joghurtot az arcunkra, és 20 perc elteltével mossuk le. Élénkítő arcpakoláshoz keverjünk hozzá narancs- vagy citromlevet, péppé nyomott őszibarackot vagy uborkát. Pihenjünk le, és 10 percig hagyjuk a bőrünkön. Tág pórusú arcbőrre 3 evőkanál joghurtot 3 evőkanál liszttel keverjünk össze, és a 25 percig hagyjuk az arcunkon, majd langyos vízzel mossuk le.
Napégés esetén is hűsíti a piros bőrt.
Korpás fejbőrre kenve egy órán keresztül hagyjuk hatni, majd a szokásos módon mossunk hajat. Kakukkfüves öblítés fokozza a hatását ismételjük naponta, amíg szükséges.

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...