Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

Narancsbőr kezelése könnyedén

A narancsbőr napjainkban sok tizenéves lény, asszony életét nehezíti meg, esztétikai és lelki problémákat okozva. A narancsbőr nem más, mint egyfajta kötőszöveti rendellenesség, amelynek létrejöttéhez nincs szükség megnövekedett zsírsejtekre.

 

A vérkeringés és az anyagcsere hibás működéséből adódóan a szervezet nem képes kiüríteni a méreganyagokat, amelyek így felhalmozódnak a bőr alatti kötőszövetben, és létrehozzák a narancsbőrt. Emiatt láthatunk néha nádszálkarcsú lányokon is problémás bőrterületeket. Ezekért a tünetekért a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás a felelős. A fehér lisztből készült ételek, a zsíros táplálékok, kávé, fekete tea, dohányzás, alkoholfogyasztás, egyes gyógyszerek és még a stressz is növelik a narancsbőr kialakulásának lehetőségét. Leginkább a hason, combon, csípőn rakódnak le a salakanyagok, majd a fellazult kötőszöveten átjutva be- és kimélyedéseket képeznek a bőrön. Léteznek olyan technikák, mellyel otthon is felvehetjük a harcot a narancsbőrrel.

Nem túl erős dörzskefével, luffaszivaccsal, körkörös mozdulatokat végezve dörzsölje át bőrét. Az a jó, ha a bőr kipirosodik, jelezvén, hogy a vérkeringés felgyorsult az érintett felületen. A bedörzsölést jobb combján kezdje, majd folytassa a csípőjén, a fenekén, a hasán, végül térjen át a bal combjára. A tisztálkodást követő 10-15 percig tartó hideg-meleg váltózuhany hatékonyabbá teszi a kezelést.
Az algák is hatásos segítségnek bizonyultak, mert felgyorsítják a keringést. Tehetjük fürdővizünkbe is. A sportolás elengedhetetlen kiegészítő „kezelés” kell hogy legyen, hetente legalább háromszor 2 óra tornát, futást, kerékpározást iktassunk be az életünkbe.

Ügyeljen arra, hogy naponta legalább 2-2,5 liter vizet fogyasszon, így elősegíthetjük a méreganyagok könnyebb távozását szervezetünkből. Iktassuk ki étrendünkből azállati eredetű zsírokat, a fehér lisztet, helyettük használjunk növényi olajat ésteljes kiőrlésű lisztet tartalmazó élelmiszereket. Tartsuk be a mértéket az édességekkel és a sóval is. De a zöldségből, gyümölcsből bármennyi fogyasztható, különösen citrusfélékből ehetünk sokat, mert elősegítik az anyagcserét.

Segítenek a gyógynövények, gyümölcsök:

A gyermekláncfű olyan anyagokat tartalmaz, amelyek elősegítik a vizeletürítést, és így a salakanyagok könnyedén távozhatnak a szervezetből. Adjon alaposan megmosott pitypanglevelet a salátákhoz, vagy készítsen belőle főzeléket, mint a spenótból. Hatékony segítség a pitypangtea is: használjon 60 g levelet fél liter vízhez.

A papaja, az ananász, a mangó és a kivi sok olyan hatóanyagot is tartalmaz (bromelain, papain) amelyek aktiválják a kötőszövetek kollagénrost-képződését. Ezen kívül katalizálják a cellulitiszes bőrben keletkezett kóros fehérjék lebomlását.

Hatékony segítség a CLA (konjugált linolsav), amely egy természetes zsírsav, kismértékben tápanyagainkban is megtalálható, főleg a tejben és a tejtermékekben. Az étrendünkben lévő mennyiség azonban nem befolyásolja a test szöveteinek összetételét. Ha azonban mint étrendkiegészítőt szedjük, megelőzhetjük, hogy az ételben elfogyasztott zsírt a szervezet zsírsejtjei felszívják és zsírpárnákká alakítsák. Mivel a CLA csökkenti a zsírlerakódást, a cellulit tüneteire is hat, bőrünk simább, feszesebb lesz.

A bőrnek és a kötőszöveteknek nagyon fontos tápláléka a kovaföld. A benne található szilícium-dioxid erős vízmegkötő-képességénél fogva a rostok rugalmasságáért felelős. A kor előrehaladtával a szervezet szilícium tartalma csökken, emiatt alakulnak ki a ráncok is. Különösen sok szilícium van a gabonafélékben (árpa), de kaphatók kovaföld tartalmú készítmények is, melyeknek kúraszerű alkalmazása lassítja az öregedést.

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...