Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

Nem beteg vagy, hanem szomjas!

 

 

Jó, ha tudod…

Hogyan száradunk ki?
A mindennapos tevékenységei során egy átlagember kb. 3-4 liter (10-15 pohár) vizet veszít vizelettel, széklettel, izzadással, lélegzéssel.
Az elvesztett mennyiséget vízzel, illetve egyéb folyadékkal és étellel kell pótolni. 1-2 liter vizet csak a lélegzés során veszítünk. A bőrlégzés, a hőszabályozó-képességünk fenntartásának 90 %-áért felelős.

Mozgás, izzadás, láz, hasmenés, betegség - jelentősen meg tudja növelni az elvesztett vízmennyiséget. A megnövekedett vízveszteség két legáltalánosabb oka, az intenzív testmozgás és az izzadás. Habár mindannyian ki vagyunk téve a kiszáradás veszélyének, mégis a legsérülékenyebbek a csecsemők, a fiatal felnőttek és a sportolók. Ők, vagy nem képesek megfelelően kifejezni a szomjúságérzetüket, vagy nem képesek észlelni, és nem tudnak időben tenni valamit.
Honnan tudom, hogy kiszáradtam?
Ha szomjas vagy, akkor az azt jelenti, hogy a sejtjeid már kiszáradtak. A száraz száj, a kiszáradás legutolsó jele kellene, hogy legyen. Azért történik, mert a szomjúságérzet addig nem fejlődik ki, amíg a testnedvek károsodása jóval a normális működéshez szükséges szint alá nem esik.
Vizsgáld a vizeleted, hogy lásd kiszáradtál-e vagy sem:
• A megfelelően hidratált test tiszta, színtelen vizeletet bocsát ki magából
• Az enyhén kiszáradt testnek sárga színű vizelete van .
• A súlyosan kiszáradt testnek narancssárga, vagy sötét színű vizelete van.
Az enyhe kiszáradás jelei: fáradtság, csökkent koordinációs
képesség, száraz bőr, kevés vizelet, száraz nyálkahártya a szájban és orrban, ingadozó vérnyomás és gyenge ítélő képesség. A stressz, asztma, fejfájás, allergia, magas vérnyomás és még sok más súlyos betegség, a krónikus kiszáradás eredménye.
Mennyi vizet kellene innunk?
Hogy jobban meghatározzuk mennyi a napi vízszükségletünk, osszuk el a testsúlyunkat kettővel. A kapott eredményt kell unciában meginnunk. Vagyis ahány font a testsúlyunk, feleannyi uncia vizet kell innunk.
(Magyarul 1 font=0,45kg; 1 uncia=0,03liter. Ha elvégzed a
szükséges átváltásokat, akkor azt kapod, hogy 10kg testsúlyonként 3,33 deciliter víz szükséges. Ha 100kg-ot mutat a mérleg, akkor 3,33 liter vizet igyál naponta, ha 70kg vagy, akkor 2,3 liter kell. - a szerk.)
Azoknak, akik fizikailag aktív életmódot élnek, vagy melegebb éghajlat alatt vannak, valószínűleg több vizet kell inniuk.
Mit kellene innunk? Mit nem szabad inni?
Tiszta, természetes vizet ajánljuk.
• Kerüld a szénsavas, vagy cukros italokat. A magas cukortartalma és mesterséges alkotórészei veszélyesek az egészségedre. A szóda kiszárít.
• Tea, kávé, üdítő, vizet tartalmaz ugyan, de vízhajtó tartalma kiöblíti a testedből a vizet. Ne számíts rájuk, ha a folyadékpótlást számolod!
• Teljesen rendben van, ha alkalmanként alkoholt iszol, de ha rendszeressé teszed és nem iszol hozzá elég tiszta vizet, akkor hosszú távon komolyan kockáztatod az egészséged.
• A tiszta víz a legjobb választás. Ha az egészséges életmód mellett
kötelezed el magad, tedd szokássá és elsődleges fontosságúvá a rendszeres vízivást.
Tudunk-e túl sok vizet inni?
Intenzív testmozgás közben a vese nem tudja kiválasztani a felesleges vizet. A többlet víz a sejtekbe vándorol, többek között az agy sejtjeibe is. A végeredmény végzetes lehet. Ezért a sportolóknak úgy kellene meghatározniuk, hogy mennyi vizet igyanak, hogy egy hosszú edzés előtt és után mázsára állnak; így tudni fogják, hogy mennyit vesztettek, vagyis tudják azt is, hogy mennyi vizet, illetve sót kellene pótolniuk. Egy tanulmányban futókat teszteltek, és kiderült, hogy 13%-a túl sok vizet iszik, ami túl alacsony nátrium szinthez vezetett. A túl alacsony nátrium szint nagyon beteggé tette ezeket az embereket, és nagyon közel vitte őket a halál állapotához. Fontos ebből megtanulni, hogy a vízbevitel legyen egyensúlyban a só bevitellel.
Honnan tudom, hogy a csapvíz biztonságos?
Majdnem a legtöbb városi víz iható minőségű. Ha pontosan akarod tudni legjobb, ha elmész a helyi vízműbe. A vízmű mindig ad ki éves jelentést is. Ha nincs kedved, vagy időd személyesen bemenni, akkor kísérd figyelemmel a weboldalaikon.
www.vizmuvek.hu/
Mi a helyzet a palackozott vízzel?
A palackozott víz legnagyobb előnye a kényelem. Hatalmas ipar épült ki körülötte. A legtöbb palackozott víz egyszerű csapvíz átszűrve, a jobb íz érdekében. Ettől ez nem rossz, csak érdemes fontolóra venni a hozzáadott árat és értéket. A palackozott víz biztonságos, és megfelel a szabványoknak. Egyelőre még nincs szigorúan szabályozva a palackozott víz iparága, ezért lehet, hogy a palackozott víz sem mindig tiszta, hacsak nem
valamilyen jogvédett termékről van szó. Sok jogvédett, magas minőségű palackozott víz van természeti erőforrásokból, mint valamilyen forrás, gleccser, tó, vagy kút. A magas minőségű ásványvíz kívánatos lehet a speciális igényű emberek számára, vagy azoknak, akik megengedhetik magunknak. Győződj meg róla, hogy a víz nem válik az ivás korlátozó tényezőjévé. Ha a palackozott víz ára miatt iszol kevesebb vizet, akkor egyszerűen csak töltsd meg a palackot sima csapvízzel.
Mi a helyzet a szűrőkkel és a szűrt vízzel?
Mindig bölcs dolog vízszűrőt beszerezni, ha nem vagy biztos a csapvized minőségében.
Rengeteg vízszűrő berendezés van a piacon nagyon különböző árakon. Hogy jó szűrőt vegyél érdemes tudnod, hogy valójában mit csökkent, mit távolít el, és mennyibe kerül. Ideálisan olyan szűrőt akarsz, ami eltávolítja a kémiai anyagokat, növényvédő szereket, nehéz fémeket, klórt, fluort, baktériumokat és vírusokat? Hogyan válassz jó szűrőt?
Fontos, hogy jól utána járj! Kérdezgesd a helyieket, kutass online, ellenőrizd a hatóságoknál! Légy körültekintő!
Tippek
• Kezdd jól a reggeled: Reggel, mikor a legjobban tele vagy méreganyaggal és legjobban ki vagy száradva, legyen az első dolgod, hogy egy nagy pohár vízért nyúlsz, még a kávé előtt! Ez a reggeli víz fogja igazán beindítani a véráramot.
• Igyál egy pohár vizet miután felkeltél és mielőtt lefekszel!
• Iktass be rendszeres vízivási szüneteket!
• Ne számolj arra, hogy szódával pótolod a vízveszteséget!
• Igyál egy pohár vizet étkezés előtt és után! Ideálisan fél órával az étkezés előtt és fél órával az étkezés után. Ihatsz vizet étkezés közben is, és bármikor, mikor úgy érzed.
Nagyon fontos, hogy legyen egyensúly a nátrium-szint és a vízfogyasztás között. Tégy ¼ teáskanál sót minden 4.-5. pohár vízbe! Használj tengeri sót. Minden étkezés előtt és után innod kellene vizet, így segíted az emésztési folyamatot. A gyomornak vízre van szüksége, hogy szétválassza az ételt. A vízhiány nagyban nehezíti a tápanyagok lebontását és energiává alakítását. A májnak szintén vízre van szüksége, hogy az elraktározott zsírt felhasználható energiává alakítsa. A máj határozza meg, hogy
merre menjenek a tápanyagok. Ha ki vagy száradva, akkor a veséid háttérbe szorítják a májat, és lecsökkentik a máj működését, vagyis az elraktározott zsírt nem tudja elhasználni. Csökken a vérmennyiség és a lecsökkent vérmennyiség nem képes a méreganyagokat eltávolítani és sejteket megfelelő tápanyagokkal ellátni. Mindig legyen kézközelben a vized. Igyál palackozott vizet, vagy csapvizet, vidd mindenhova magaddal, a kondiba, a kocsidba, a munkahelyedre. Az első héten tedd szokássá a vízivást, majd
fokozatosan növeld a mennyiségét a szükséges mértékig. Lényeg az, hogy ne várj addig, amíg szomjas leszel. Folyamatosan igyál mozgás közben! Ne feledkezz meg a só-bevitel
egyensúlyáról sem! Edzés alatt óránként igyál legalább 1 litert! Igyál többet, ha meleg van! Labdajátékoknál forróságban több, mint 2 litert is veszíthetsz óránként. A víz és só egyensúly a legbiztosabb módja annak, hogy egészséges maradj. Edzés alatt minden 20 percben pótold a folyadékot!
Érdekességek:

Az orvostudomány ma azzal foglalkozik, hogy eltakarja az emberi test kiszáradásának tüneteit, jeleit és következményeit. Az emberi test tünetekkel és jelekkel világosan jelzi, ha ki van száradva – más szavakkal: az agy jelzi a kiszáradást, amikor fáradtnak érzed magad és nem végzel kielégítő munkát, vagy az első dolog, amit reggel teszel, hogy ki akarsz kelni az ágyból, de fáradt vagy és nem bírsz, ez a kiszáradás jele.
És ott van még a düh, a hirtelen reakciók, a depresszió – ezek mind a kiszáradást jelzik, vagyis az agy kevés energiát kap, hogy megbirkózzon az információval és cselekvéssé alakítsa.
Azután a testnek van „aszály programja” is, melyeket úgy hívunk, hogy allergia, magas vérnyomás, cukorbetegség, immunbetegségek. Az
„aszály-program” annyit jelent, hogy be kell tömnöd a lyukat ott, ahol a test a vizet elveszíti! A víz a test legprecízebb alapanyaga, és amikor több megy ki, mint jön be, akkor a test ezt észre veszi. Mivel a test egy intelligens alkotás bekapcsolja az „aszály- programot” és allergia formájában jelzi a kiszáradást, ugyanis az a rendszer, amelyik
a vízháztartás egyensúlyáért felel, elnyomja az immunrendszert, ami a védekezésért felel. Ez egy szimpla energia-hasznosítási helyzet. Utána kap az ember asztmát.
Minden nap, körülbelül egy liter vizet veszítünk lélegzés útján. A légzés tulajdonképp nem más, mint a tüdőhólyagocskák mozgása, melyek összehúzódásakor a levegő kilökődik. Ebben a folyamatban víz is távozik a szervezetből, melyet pótolni szükséges. Ha nem pótoljuk, a test megfeszíti a hörgőket és betömi a lyukakat és mi ezt a csökkentett
levegőáramlást - mely a tüdő kiszáradása révén jön létre -, hívjuk asztmának. Ezek a szakzsargonok a kereskedelmi célú orvoslás legjobb eszközei. A betegközpontú rendszer kihasználja és beépíti az emberi elmébe ezeket a szavakat, mert az emberek nem értik. Hallják ugyan, de nem tudják semmihez se csatolni a szervezetükben. Illetve egy dologhoz mégis csatolják, a félelemhez. Ma több millió gyerek szenved asztmában és a számuk egyre növekszik. Az ok mindenhol ugyanaz: egyre több szódát isznak. A három-öt éves gyerekek az utóbbi 10 évben háromszor annyi szódát isznak, mint tíz évvel ezelőtt összesen. Ezek az emberek szép lassan kiszáradnak, mert szódát isznak, ami nem
úgy működik mint a sima víz.
Adj ezeknek a gyerekeknek sima vizet és az asztma nagyon gyorsan eltűnik, lehet néhány órán belül, és a légzésük normalizálódik. Az inhalátorra nem lesz többé szükségük. Az „aszály-program” másik nagy tünete a magas vérnyomás. Ha a testben nincs elég víz vagy ha a test kezd kiszáradni, akkor a vízveszteség 66%-a a sejtek belsejéből jön
ki, 26% a sejtek környezetéből és csak 8% az érrendszerből. De az érrendszer egy rugalmas rendszer, összeszűkül, lanyha lesz. A baj az, hogy mindez belül van, és nem látod mi történik a testedben, hiába teszteled különféle vérvizsgálati módszerekkel, nem mutatja ki. Ha az emberek rendszeresen innának vizet, és pótolnák a szükséges ásványi
sókat a kapillárisokba, a magas vérnyomás teljesen megszűnne. Több millió ember él a földön, aki nem tudja, hogy a magas vérnyomás nem más, mint a test „aszály-program”-ja, mikor is a test visszaáramoltatja a hiányzó 66%-t a sejtekbe. Az orvosok arrogánsan
vagy nem-törődve kezelik a magas vérnyomást és különféle gyógyszereket, vízhajtókat írnak fel. Amikor a szövetek kiszáradnak, szerkezetük megváltozik. A szilva formából aszalt szilva lesz, és az aszalt szilva nem úgy működik, mint a szilva. Így keletkeznek a tünetek. A tünetek jelzik, hogy adjuk meg a testnek azt, ami neki kell. Most, mikor kiszáradásról beszélünk, a víz rengeteg egyéb anyagot is szállít a sejtekbe. Ha kiszáradtunk, ezek az anyagok sem továbbítódnak.
Vagyis nem lenne másra szükségünk, mint a megfelelő víz-,
tápanyag-utánpótlásra, és a testünk helyre tudná állítani önmagát.
Végeztek egy kísérletet. A tudósok megkértek idősebb és fiatalabb embereket, hogy ne igyanak 24 órán keresztül. 24 óra elteltével, mikor a víz újra elérhetővé vált számukra az idősebb generáció nem vette észre, hogy szomjas.
Figyelted mit írtam le? 24 óra elteltével az idősebb generáció nem vette észre, hogy szomjas. Néhányuk még akkor sem nyúlt a vízhez, mikor mellettük volt egy karnyújtásnyira. A fiatalabbak azonnal pótolták a hiányzó mennyiséget. Ez az igazi probléma. Ezért van annyi beteg az idősebbek között, mert teljesen kiszáradnak és nem veszik észre. A kiszáradásnak vannak egyéb feltűnő jelei is. A bőr. Ha a bőr szép, laza és sima, akkor elegendő vízmennyiség van a testben. Ha ráncos és gyűrt, akkor az a kiszáradás jele. A szarkalábak a kiszáradás tünetei és sima vízzel, megfelelő tápanyag-utánpótlással megszüntethető.
Beszéljünk a koleszterinről is. A koleszterin az emberi test túlélésének egyik legfontosabb eleme. Amikor a test elkezd több koleszterint termelni, megvan rá az oka. És természetes nem az az oka, hogy gátolja a szív artériáit, mert amikor a test vérkoleszterin szintjét mérjük, akkor a vénákból vesszük a vért. Sehol az orvosi történelemben egy árva eset sincs feljegyezve, hogy a koleszterin valaha is blokkolta volna a vénákat.
Nem a koleszterin veszélyes, hanem a gyógyszeripar, aki az emberek fejébe tömi a problémát a koleszterin veszélyes és csökkentsd, mert különben az artériákban blokkok képződnek, ami teljességgel képtelenség. A koleszterin valójában védi az emberi életet, mert a koleszterin egy kötszer-féle, egy vízálló pólya, amit a test alkotott meg.
Amikor a vér sűrűbbé és savasabbá válik, és az összehúzódott artériákon és kapillárisokon keresztül átfolyik, kiszáradáskor sérülések és könnyek képződnek az érrendszerben, természetesen először a szív kapillárisaiban. Na most, ha a koleszterin nem lenne ott és nem szárítaná fel a könnyeket és nem ragasztaná be a sérüléseket, a vér átfolyna az érfalon és az ember ott azonnal holtan esne össze. A koleszterin valójában egy átmeneti életmentő, és időt ad a testnek, hogy felépüljön a problémából. Soha nem értettük meg ezt. Az orvosok úgy gondolják, ha valami felmegy, akkor csökkenteni kell, ha lemegy, akkor meg emelni.
Miért nem kérdezzük, hogy miért megy le vagy fel?
Hatalmas iparág épült a koleszterin csökkentésére. A test hirtelen elsősegélyként gyárt több koleszterint. Soha nem szabadna beleavatkozni úgy a test működésébe, hogy ne tudjuk miért változott meg.
Érdemes megtanulnunk és megfelelően kezelnünk a jeleket és tüneteket.
Kár olyan betegségre gyógyszereket szednünk és végül belehalnunk, amelyek könnyűszerrel megelőzhetőek és visszafordíthatóak lennének.
Forrás: www.watercure.com

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...