Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

Pikkelysömör

Pikkelysömör

Az egészséges emberi bőr felső rétege havonta cserélődik. De a pikkelysömörben szenvedő betegeknél az új hámsejtek termelődése olyannyira felgyorsul, hogy a régi sejteknek nincs idejük lehámlani, így egymásra halmozódnak. A plakkok leggyakrabban a könyökön, térden és a hajas fejbőrön jelennek meg. Fontos, hogy asztalunkra olyan táplálékok kerüljenek, melyek gyulladáscsökkentő és a bőr egészségét védő vegyületeket tartalmaznak.

Gyógyhatású élelmiszerek

Paradicsom, sárgarépa, spenót

A béta-karotin a szervezetben A-vitaminná alakul át, amely nélkülözhetetlen a bőr egészségének megőrzésében. Fogyasszunk sok tökmagot, édesburgonyát, sütőtököt, sárgadinnyét melyek az A-vitamin bőséges forrásai.

Lazac és más zsíros húsú halak

Az omega-3 zsírsavak belülről táplálják a bőrt és csökkentik a pikkelysömör okozta panaszokat.

 

Kurkuma

A kurkuma is gyulladáscsökkentő hatással bír, enyhíti a bőrpanaszokat.

Citromlé

A gyenge savak, mint pl. a citromlével dúsított víz bonyolult vegyi folyamatok eredményeképpen megfelelő környezetet teremtenek azon hasznos bélbaktériumok számára, melyek enyhítik az immunrendszer túlterheltségét. Ezek a savak más vegyi folyamatok révén az autoimmun betegségek ellen is hatékonyak lehetnek. Megjegyzendő, hogy egyeseknél éppen a citrusfélékre való túlzott immunreakció eredményeképpen alakul ki a pikkelysömör.

Étrend-kiegészítők

Multivitaminok, ásványi anyagok: a szelén és a D-vitamin együttes bevitele jelentősen csökkenti a pikkelysömör okozta bőrproblémákat. Szelént egymagában ne fogyasszunk, csak komplex formában, mert nagy dózisban káros hatású lehet.

Omega-3 zsírsav: egyre több kutatás számol be arról, hogy az omega-3 zsírsav kedvezően hat a bőrre.

 

Jó, ha tudod

Sima lisztből készült pékáruk, tésztafélék: sokan tapasztalják a gluténtartalmú élelmiszerek fogyasztása után a tünetek rosszabbodását. Iktassuk ki 2-3 hétre ezeket az élelmiszereket és figyeljük meg, van-e javulás.

 

 

Vörös húsok: gyulladáskeltő zsírsavakat tartalmaznak, ezért heves bőrreakciót váltanak ki.

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...