
Hozzávalók 8 személyre előételként vagy 4 személyre főételként
A tésztához:
200g liszt
100g vaj
Csipet só
1 l víz (kicsit lehet kevesebb)
Vaj a forma kikenéséhez
A töltelékhez:
300g savanyú káposzta
50g szalonnakocka
Kevés vaj
150g godua sajt
Az öntethez
30g liszt
200ml tej
100ml tejszín
2 tojás
Só, kömény
A lisztet, vajat és a sót egy tálban összedolgozzuk, apránként hozzáadjuk a vizet, és a kész tésztát egy órán át a hűtőben pihentetjük. Kisodorjuk és egy 27 cm átmérőjű, kizsírozott formába helyezzük.
A töltelékhez a szalonnát vajban megsütjük, hozzáadjuk a savanyú káposztát és addig dinszteljük, amíg a nedvesség majdnem teljesen eltávozik.
A tésztát szétterítjük egy sütőlapon. A sajtot kockákra vágjuk és rászórjuk. Előmelegített sütőben 220 C-on kb. 10 percig elősütjük.
Az öntethez valamennyi hozzávalót alaposan összekeverjük és ráöntjük az elősütött tésztára. További 20 perc alatt készre sütjük.
Időnként ellenőrizzük, nehogy nagyon megbarnuljon és ha szükséges, a készre sütés előtt alufóliával fedjük le.