Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

Ezüstös hölgymál (Hieracium pilosella)

(Hieracium pilosella) Kúszóhajtású, alacsony termetű évelő, melynek megnyúlt, molyhos levelei tőlevélrózsát képeznek. Megnyúlt szára egytelen kénsárga színű fészekvirágzatot hoz.

 

Gyógyhatásai: a gyógyászatban a teljes növényt hasznosítják, virágzáskor begyűjtik, majd csokorba kötve szabad levegőn szárítják. A friss növény minden része tartalmaz kumarint és ennek származékait, valamint flavonoidokat és fenolsavakat. Vízhajtó tulajdonságának köszönhetően az ezüstös hölgymálban található flavonoidok elősegítik bizonyos káros anyagok  kiürülését. A kumarin az epekiválasztást serkenti, valamint antibiotikus hatású. Ezt az antibiotikus hatását manapság elsősorban az állatgyógyászatban használják ki. A gyógyszerészeti kísérletek egyértelművé tették a növény baktériumok szaporodását gátló tulajdonságát, főként az állatokat sújtó brucellózis (emberekre is átterjedhet) elleni hatását. A brucellózist előidéző baktériumok a vemhes állatokban vetélést, emberekben lázas állapotot idézhetnek elő.

Felhasználása: A veseműködést segítő hatóanyagai miatt elsősorban a folyadék-visszatartás és az alsó végtagok vizenyője esetén javasolják.

Figyelmeztetés: Az ezüstös hölgymálnak semmilyen mérgező hatása nincs, még hosszan tartó alkalmazás esetén sem.

Teaforrázat: 50-10 g szárított növényt tegyen 1 l forrásban lévő vízbe, és 10 percig hagyja ázni, majd szűrje le. Napi adag 1-1 csésze reggel és délben.

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...