Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

Fehérborsos savanyúkáposzta leves

Hozzávalók 4 személyre

½ fej vöröshagyma
1 ek vaj
100 ml fehérbor
150g nyers savanyú káposzta
150g burgonya
1 db szalonnabőr
1 babérlevél
1 szegfűszeg
½ l marhahúsleves vagy zöldségalaplé
1 csokor friss kapor vagy metélőhagyma
100 ml édes tejszín
Só, bors ízlés szerint

A hagymát meghámozzuk, ledaráljuk és egy serpenyőben a vajon megpároljuk. A borral leöntjük és hozzáadjuk valamennyi összetevőt (tejszín, só, bors, kapor vagy metélőhagyma kivételével) felöntjük a húslevessel vagy a zöldségalaplével. A levest 45 percig forraljuk, ha közben túl sok víz párolog el, azt pótoljuk. Kivesszük a szalonnabőrt, a babérlevelet és a szegfűszeget, a levest mixerben pürésítjük, és rövid ideig továbbforraljuk. Végül tejszínnel finomítjuk, sóval és borssal ízesítjük. A kaprot finoman felaprítjuk, vagy a metélőhagymát vágjuk apróra és rászórjuk a kész levesre.

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...