Egészség A-tól Z-ig

Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

Fekete áfonya (Vaccinium myrtillus)

A fekete áfonya föld feletti szárai zöldek, csupaszok, szögletesek. Bőrnemű, apró levelei ősszel lehullanak. A növény finom, sokfelé ágazó rizómájának az elaprózódásával szaporodik, valamint gyökérhajtásokból. A bogyókat igencsak kedvelő madarak az ürülékkel bocsátják ki az épen maradt magokat, így biztosítva az áfonya nemzetség utánpótlását.

Az áfonya virága fehér vagy rózsaszín. Apró, lilás-fekete termése éretten lapított bogyó. A gyógyászatban a leveleket és a bogyótermést hasznosítják. A leveleket nyáron szedik, majd napon szárítják. A bogyókat ősszel gyűjtik be, és általában még frissen felhasználásra kerül.

Gyógyhatása: A bogyókban található hatóanyag növeli a kisebb vérerek ellenállását, és csökkentik áteresztő képességüket. Megakadályozza a vérrögképződést. A növényt pilóták is előszeretettel alkalmazzák, mert a termésben lévő antocianozidok javítják a látást, elősegítik a szem ideghártyapigmentjeinek regenerálódását. A levelek csökkentik a vércukorszintet, kedvezően befolyásolják a bélhurutos állapotot. Ezeket a gyógyhatásokat klinikai vizsgálatokkal is alátámasztották!

Felhasználása: Az áfonya hatékony segítségnek bizonyul a vénás keringési rendellenesség és a nyirok keringési elégtelensége esetén. Aranyér és nőgyógyászati problémák esetén is javallott. Javítja a szürkületben látás hatékonyságát.

Figyelmeztetés: Eddigi ismereteink alapján a fekete áfonyának még hosszan tartó, túlzott fogyasztása esetén sincs káros mellékhatása.

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...