Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

Kisebb sebek, sérülések gyógyítása gyógynövényekkel

A kisebb sebek, sérülések általában maguktól gyógyulnak pár napon belül. De vannak olyan esetek, emikor ezt a gyógyulást siettetni szeretnénk, mert pl. kellemetlen helyen található, vagy esztétikai szempontból okoz problémát a sérülés. Ekkor nyújt segítséget a körömvirágkrém.

 

Körömvirágvaj
70g körömvirág (Calendula officinalis)
100g vaj
A gyógynövényt szétmorzsoljuk, és ráöntjük az olvadt vajat. A keveréket gőz fölött kb. 70 C-ra melegítjük, és többször megkeverve 20 percig állni hagyjuk. Ezután gondosan átszűrjük. Mikor kihűlt, kenjük gondosan a megtisztított sebre.

 

Cickafarkpakolás
A cickafark fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású illóolajat tartalmaz.
30g friss cickafarkfű (Achillea millefolium)
A sebet alaposan megtisztítjuk, fertőtlenítjük és steril kötszerrel lefedjük. A kifőzött gyógynövényt a kötésre helyezzük, majd rögzítjük. Az eljárást naponta háromszor-ötször megismételjük.

 

 

 

 

ÁrnikaÁrnikaborogatás sérülésekre
Horzsolások, rándulások vagy gyulladások esetén az árnika (Arnica montana) ideális gyógynövény.
Nedvszívó gézt, vagy egy kis törülközőt merítsünk apróba vágott árnikavirágból készített főzetbe vagy kivonatba. Csavarjuk ki, és helyezzük a problémás területre. Borogatás legyen egészen meleg. Amikor kihűlt, ismételjük meg, amíg a fájdalmak meg nem szünnek.
Dunsztkötéshez csavarjuk a problémás terület köré az árnikafőzetbe vagy –kivonatba merített törülközőt. A másik módszer az lehet, hogy a friss növényi részekhez adunk egy kevés vizet, és addig melegítjük, amíg pépes nem lesz. Tegyük a pépet két réteg géz közé, és helyezzük közvetlenül a bőrre.

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...