Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

Arcüreggyulladás (Sinusitis)

Arcüreggyulladás (Sinusitis)

  1. Belsőleg tea formájában vértisztító gyógynövényeket adagolunk: diólevél, körömvirág, somkóró, orbáncfű, mezei zsurló.
  2. Ha tavasz van, akkor nyers növényi hajtások és levelek saláta formájában: csalán, gyermekláncfű levele (virágzás előtt nem keserű), komló, torma, petrezselyem, metélőhagyma, nem mérgező fák és cserjék rügyei (fél maroknyit naponta), fekete bodza hajtásai, sóska, hagyma, fokhagyma levele stb.
  3. gyógynövények vizes kivonataival öblítünk az orrüregekben: angyalfűgyökér, bazsalikom, levendula, majoranna és szegfűszeg.
  4. Begőzöléssel (Inhalációval):

a.) aromatikus gyógynövények (kakukkfű, borsmenta, szurokfű és édeskömény)

b.) orrcseppek: néhány csepp illóolaj a vízbe és ezzel öblíteni (eukaliptusz, levendula, majoranna, mirtusz, niauli, szegfűszeg, citrom és bazsalikom)

Minden öblítésnél célszerű melegíteni az arcot infravörös lámpával. Legjobb olajba csepegtetni az illóolajat. Csavarjunk vattát egy hurkapálcikára ezt mártsuk a gyógyolajba. Az így elkészített gyógyolajos vattát helyezzük minél feljebb az orrüregbe, és így 20-30 pecig melegítsük az arcüreget.

Arcüreggyulladásra hat hétig javaslunk diófalevél teát reggel éhgyomorra. Készítsünk a diófalevélből még egy csésze teát, és ezzel végezzünk napjában kétszer váltott orrlyukas orröblítést. (Egyik orrlyukat befogva a másik orrlyukon keresztül felszívjuk, majd kifújjuk a gyógyteát. Használható a patikában kapható orrszívó készülék is.) A C-vitamin használata, mint minden gyulladásos folyamatnál, úgy az arcüreggyulladás esetén is elengedhetetlen. Naponta fogyasszuk el egy citrom levét és csipkebogyó teát egy csészével. Az arcüreggyulladás kezeléséhez és a légzés megkönnyítése érdekében igyunk fürtös menta teát is, és lélegezzük be a növény gőzét.

Diófa (Juglans regia)
Csipkebogyó (Rosa canina)
Cickafark (Achillea millefolium)
Kamilla (Matricaria recutita)
Mezei zsurló (Equisetum arvense)
Körömvirág (Calendula officinalis)
ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...