Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

árpa

(képforrás)

Asztma (Asthma bronchiale)

Az asztma az allergiás betegségek egyike. Itt a célszerv a tüdő és a hörgők, melyek az átlagosnál erősebben reagálnak a sokféle külső és belső ingerre. Az extrinsic asthma oka lehet: pollen, házipor, szénpor, mikroorganizmusok, hideg, tehéntej, gyógyszerek, stb.

Az intrinsic asthma oka belső, lelki ok, stressz, anyagcsere-betegség, melynek nem lehet kimutatni kórokozóit. Kezdődhet szénanáthával. Tünetei: A nyálkahártya a hörgőkben különlegesen érzékeny, megduzzad, a légutak keresztmetszete csökken, közben sűrű ragadós váladékot termel, s ezáltal is beszűkülnek a hörgők. A betegségnek van tünetmentes és hullámszerűen visszatérő fulladásos időszaka is amikor a légzésnél az asztmatikus görcsök mellkasi sípolással, búgással nyilvánulnak meg.

Az asztma gyógyításához törvényszerűen hozzátartoznak a gyógynövények. Pl. egy náthaláznál azért fogunk izzasztó gyógynövényeket adni, mert ezek nem provokálják ki az asztmatikus görcsöket, és kellemesebb az alkalmazásuk. Ezek közé tartozik a hársfa- és a fekete bodzavirág és a rozmaring.

Lehetséges kezelése:

Olyan gyógynövényeket alkalmazunk, melyek speciálisan tágítják a hörgőket. Ide tartozik pemetefű, a szúrós gyöngyajak, a kakukkfű, a cickafark virág és a vérehulló fecskefű. A vérehulló fecskefűnél nagyon fontos betartani az adagolást. Napi adag: csak 2-szer naponta szabad fogyasztani 1 kávéskanálnyi mennyiséget a megszárított növényből.

Nyákoldó, hatásmechanizmussal gyógyító gyógynövények, melyek elősegítik az asztmánál a sűrű hörghurut felszakadozását. Ezzel javul az asztmás beteg helyzete és nem provokál az állandó hörghurut a görcsös köhögésre. Ide tartoznak a szaponinokat tartalmazó gyógynövények: ökörfark-kóró virág, százszorszép virág, kankalin gyökere és virága, a szappanfű gyökere és az édesgyökér. Továbbá ide soroljuk még az aromatikus gyógynövényeket is: a cickafarkfű virágát, a kakukkfüvet, a szurokfüvet, az édesköményt, a majorannát, a bazsalikomot és a borsmentát.

VÉREHULLÓ FECSKEFŰ (Chelidonium majus)
Cickafark (Achillea millefolium)
Lándzsás útifű (Plantago lanceolata)
Kakukkfű (Thymus serpyllum)
Rozmaring (Rosmarinus officinalis)
Tüdőfű (Pulmonaria officinalis)
Hársfa
Fekete bodza (Sambucus nigra)
Ökörfark kóró (Verbascum)
Kankalin (Primula)
Orvosi szappanfű (Saponaria officinalis)
Majoranna (Origanum majorana)
Bazsalikom (Ocimum basalicum)
Borsmenta (Mentha x piperita)
ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...