INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
Kemény búzának is hívják. Lisztje a közönséges búzáéval szemben nem csirizesedik, ezért a főzési ideje rövidebb, és tojás vagy egyéb adalék anyagok felhasználása nélkül is szép sárga színű, ízes, illatos és jól „harapható” tészta készíthető belőle. A durumbúzát elsősorban a tésztaipar dolgozza fel: Amerikában és Európában a durumlisztből jórészt száraztésztát (pl. spagettit, makarónit, metéltet, raviolit) gyártanak. Szicíliában a durumlisztet kenyérsütésre is felhasználják. Észak-Afrikában népi eledel a durumdara alapú kuszkusz. 100 g termék átlagosan tartalmaz Energia 1500 kJ/358 kcal Zsír 1 g -melyből telített zsírsavak 0,3 g Szénhidrát 74 g -amelyből cukrok 0,2 g Fehérje 11 g Só <0,002 g .