- Termék leírás
Napjainkban az emberi fogyasztásra termesztett és feldolgozott, gondosan válogatott egész szemű zabot megtisztítják külső héjától, majd malomüzemi tisztítás és előkészítés után, gőzöléssel, hengerek közti lapítással állítják elő. A zabpehely tartalmazza a zabszemekben lévő táplálkozás-élettani szempontból fontos alkotóelemeket, fehérjéket, élelmirostokat, természetes vitaminokat, és ásványi anyagokat. Élettani hatásai: Gazdag B vitaminban és E vitaminban Vas, kálium, kalcium, foszfor és magnézium is található benne Növény létére nagy a fehérjetartalma Regenerálja az idegeket, élénkíti, táplálja az egész idegrendszert Ajánlott a fogyasztása bőr és emésztési panaszoknál Ajánlott továbbá kimerültség és fokozott stressz esetén Gyulladásgátló anyagokat tartalmaz, nyugtatja a gyomrot, beleket Természetes lúgosító hatásával a szervezet savasodását képes megkötni, megszüntetni A rák megelőzését is elősegíti. Oldhatatlan rostjai ugyanis csökkentik egyes savak toxicitását. Emellett a benne lévő fitokemikáliák is rákmegelőző hatással bírnak. Teltségérzetet okoz. Akik reggel zabpelyhet esznek, kevésbé hajlamosan ebéd előtt nassolni.