Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

NATURA CSICSERIBORSÓ

NATURA CSICSERIBORSÓ

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Várható kiszállítás: 2-7 nap
Kiszerelés: 250 g
494 Ft
(1976 Ft / kg)
  • Termék leírás

 A csicseriborsó a többi hüvelyeshez képest több C-vitamint, és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz. Már az ókorban a görögök és a rómaiak is ismerték, és termesztették. Mi pedig újra felfedezzük, mint oly sok elfeledett hasznos táplálékunkat. Amellett, hogy az egészséges, reformtáplálkozás egyik legkiválóbb ízforrása dióra hasonlítható ízével, változatossá tehetjük vele étrendünket. A csicseriborsó felhasználása A csicseriborsó feledésbe merült, de egyre gyakrabban kerül az asztalra főzelékként, salátákhoz, ragukhoz és levest is készítenek belőle. Egyre népszerűbb a csicseriborsókrém, az ún. humusz. Felhasználás előtt a csicseriborsót megmossuk, és legalább 8-10 órán át áztatjuk Így csökkenni fog a főzési ideje. A zöldségfélék közül kiválóan illik hozzá a zeller, a padlizsán, a sárgarépa, a paradicsom, a burgonya és a vöröshagyma is. Érdekesség A csicseriborsóról a hazai irodalom 1350-ben szól először cicer borsó néven. A régebbi korokban a csicseriborsónak köszönhetően sok ember megmenekült az éhezéstől. Három világrészen kb. 10 millió hektáron termesztik. Afrikában, Latin-Amerikában és Indiában az egyik fő fehérjetartalmú táplálékforrás. Főleg azokban az országokban nagyon népszerű, ahol nehezen elérhető a húst, mert rendkívül magas a fehérjetartalma. Magyarországon sajnos nincs túl nagy hagyománya, de manapság egyre népszerűbb a háziasszonyok bevásárlólistáján. Orosz Tünde reformszakács tippjei: Mint fentebb említettem mindenképpen érdemes egy egész éjszakára beáztatni, vagy reggel indulás előtt, hogy mikor hazaérünk feltehessük főni. Finom, tartalmas leves van belőle vegyes zöldségekkel, főzelék zellerrel, és szendvicskrém melyet többféleképpen készíthetünk, hogy rá ne unjunk. Zöldséges raguba és salátába is finom, és tápláló. Mindenképpen a legegészségesebb reformételek közé sorolom magas élelmirost tartalma és kiváló fehérje tartalma miatt is. Zöldségragu: a megmosott beáztatott csicseriborsót megfőzzük, majd hidegen sajtolt olajon curryvel párolt sárgarépához és sütőtökhöz keverjük. Barnarizshez adjuk a rizsköret dúsítására, vagy párolt hússzeletre rakjuk tálaláskor raguként. A fűszerezés lehet egyedi, ízlés szerinti. Főzelék: egy csészényi csicseriborsót áztatás után felteszünk főni egy cikk fokhagyma és egy kisebb fej vöröshagyma kiséretében. Egy gyenge zellert kockára vágva hidegen sajtolt olajon lepirítunk kockára vágva majd a csicseriborsóhoz adjuk ami félig van megfőve. Együtt készre főzzük, és 4-5 evőkanálnyi főzeléket kivéve botmixerrel pürésítve ezel sűrítjük be a főzelékünket. Ízlés szerint sózzuk, és fűszerezzük pl fehérborssal, tengeri algás fűszerkeverékkel. Leves: egy kis fej hagymát üvegesre párolunk hidegen sajtolt olajon, majd felengedjük vízzel. Beleteszünk egy csésze beáztatott csicseriborsót, egy fej hagymát héjastól megmosva, 2-3 szelet szelet zellert, 2 szél petrezselyemgyökeret, 2 szál répát karikára vágva, és 2-3 szelet karalábét. Jó tartalmas zöldséges leves legyen, sűríteni nem szükséges, tészta fölösleges bele. Tehetünk még bele friss zöldpetrezselymet, vagy zellerszárat. Vegamix fűszerrel, tengeri sóval, borssal fűszerezzük

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...