- Termék leírás
A zabból készített különböző finomságú liszteket különféle liszttel sűrítendő ételekhez adhatjuk sűrítőanyagként, vagy bármilyen pékárut, tésztákat (palacsinta, lepény, kenyér, pogácsa) kiegészíthetünk vele.
Figyelembe kell venni, hogy a zab önmagában sikérmentes, ezért a pékárukat, tésztákat ki kell egészíteni egyéb sikértartalmú lisztekkel, vagy adjunk hozzá búzasikért (vagy más néven szejtánt, azaz búzahúst).
A zabliszt vizes keveréke önmagában erősen ragad, nyálkás, csúszós. Ezen a tulajdonsága azonban előny, hiszen a gyomorban előnyösen hasznosul, mivel az említett nyálkaképző hatás a gyomorfalat védi.
Felhasználható pudingokhoz, krémekhez, ételek besűrítésére. Érdemes a fehér lisztet kiváltani vagy bizonyos százalékban lecserélni zabpehelylisztre.