- Termék leírás
A kendermag rendkívül tápláló, mivel optimális arányban tartalmaz fehérjét (30%) és esszenciális zsírsavakat.
A kendermagban számos ásványi anyag is megtalálható, mint például kalcium, vas, foszfor, magnézium, kálium, cink, mangán és réz. Ezenkívül E-vitamint és B-vitaminokat (B1, B2, B3 és B6) is tartalmaz.
A kellemes, lágy, diós ízű kendermag könnyen emészthető, hatóanyagai pedig gyorsan felszívódnak. Ez a gazdag rostforrás felhasználható gyümölcs- és zöldségsaláták, gabonapelyhek, magkeverékek, szendvicsek, turmixok, sós és édes kásák, tészták, illetve levesek ízesítésére - a főzés végén hozzáadva. Készülhet belőle mártás, energiaszelet, vagy ízesíthetünk vele nyers desszerteket is.
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energia 2373 kJ/567 kcal
Zsír 47,2 g
- amelyből
telített zsírsavak 5,2 g
Szénhidrát 10,9 g
- amelyből cukrok 1,9 g
Fehérje 30,6 g
Só 0 g