Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

VITAMED GINKGO BILOBA ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KAPSZULA 60DB

VITAMED GINKGO BILOBA ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KAPSZULA 60DB

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Várható kiszállítás: 2-7 nap
Kiszerelés: 60 db
2 042 Ft
(34 Ft / db)
  • Termék leírás

VITAMED GINKGO BILOBA ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KAPSZULA 60DB

Termék összetétele:

Ginkgo biloba kivonat, magnézium-sztearát, mikrokristályos cellulóz

VitaMed Prémium - Ginkgo biloba kivonat étrend-kiegészítő kapszula 60X
A ginkgo biloba az egyik legelismertebb gyógynövény, amelyet több okból is használnak világszerte. A Kínában őshonos ginkgo, más néven páfrányfenyő, a világ legrégebbi időkből fennmaradt növénye, mondhatjuk úgy is, egy élő fosszília, hiszen több mint 250 millió éve változatlan formában található meg a Földön. Sokan jellegzetes levélformájáról ismerik a növényt, emellett egészségvédő, gyógyító hatásai tették híressé és elismertté a fogyasztók körében.
Az ősi kínai gyógyászat több mint 5000 éve használja a növény levelét és magját, a modern orvostudomány pedig a ginkgo kivonat gyógyító hatásait részesíti előnyben. A kivonat a növény szárított zöld leveléből áll, és folyékony kivonatként, kapszulaként és tablettákként kapható.
Ginkgo Biloba kivonat felhasználásával készült étrend-kiegészítő zselatin kapszulában.
60 db nettó tömeg: 25,8 g
Összetevők:
Ginkgo biloba kivonat por 10:1, zselatin (kapszula), mikrokristályos cellulóz, magnézium-sztearát
Hatóanyag: Ginkgo biloba kivonat por 10:1
Hatóanyag egy kapszulában: 265 mg
Hatóanyag a napi adagban (2 kapszula): 530 mg
Felhasználási javaslat: természetes étrend-kiegészítőként naponta 2x1 kapszula bőséges folyadékkal lenyelve. Ajánlatos naponta legalább 1-2 liter folyadék fogyasztása.
Az ajánlott napi adagot ne lépje túl! Nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Kisgyermekektől elzárva tartandó. Szedése gyermekeknek nem ajánlott.
Minőségét megőrzi: a csomagolás oldalán jelzett időpontig. (nap/hónap/év)
Tárolás: száraz, hűvös helyen.

Figyelmeztetés: Ez a termék étrend-kiegészítő, gyógyító hatással nem rendelkezik. Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt. Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Hosszú ideig tartó használatra nem javallott. A leírás kizárólag tájékoztatási célra szolgál, nem alkalmas betegségek diagnosztizálására, gyógyítására, megelőzésére és nem helyettesíti az orvosi szolgáltatásokat! A leírásban szereplő megállapítások nem vonatkoztathatók a NutriMed Étrendkiegészítő Kft. termékeire. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Gyermekektől elzárva tartandó! A VitaMed márkanév nem értelmezhető egészségre vonatkozó állításként, az csupán a termék azonosítására szolgál. A bemutatott hatások bekövetkezése nem garantált, illetve egyénenként eltérő lehet.

Ginkgo biloba

A ginkgo biloba az egyik legelismertebb gyógynövény, amelyet több okból is használnak világszerte. A Kínában őshonos ginkgo, más néven páfrányfenyő, a világ legrégebbi időkből fennmaradt növénye, mondhatjuk úgy is, egy élő fosszília, hiszen több mint 250 millió éve változatlan formában található meg a Földön. Sokan jellegzetes levélformájáról ismerik a növényt, emellett egészségvédő, gyógyító hatásai tették híressé és elismertté a fogyasztók körében.

Az ősi kínai gyógyászat több mint 5000 éve használja a növény levelét és magját, a modern orvostudomány pedig a ginkgo kivonat gyógyító hatásait részesíti előnyben. A kivonat a növény szárított zöld leveléből áll, és folyékony kivonatként, kapszulaként és tablettákként kapható.

Története

A ginkgo fa mára az egyetlen élő képviselője a Ginkgoales növényrendnek, melyben több rokona a 270 millió évvel ezelőtti perm időszakban volt fellelhető utoljára. Ez azt jelenti, hogy a ginkgo már akkor létezett a Földön, amikor dinoszauruszok éltek a bolygónkon (~213 millió évvel ezelőtt), sőt, abban az időben több ginkgo faj is létezett. A fosszilis leletek azt mutatják, hogy a ginkgo a mezozoikus korszak óta nedves és mérsékelten meleg éghajlaton található meg.

A tudósok egy ideig úgy vélték, hogy a faj kihalt, de 1691-ben a német orvos és felfedező, Engelbert Kaempfer Japánban és Kínában tett körútja során újra rábukkant a ginkgo-ra. Kiderült, hogy a ginkgo Kínában fennmaradt, elsősorban a hegyekben található templomkertekben, ahol buddhista szerzetesek óvták ezt a kivételes fajt számos előnyös tulajdonsága miatt. Innen aztán a vetőmagok exportjával újra elterjedt a világ más területein is, ekkor elsősorban Amerikába és Európába került belőle. Mára a fa a világ számos országban nő, leginkább díszfaként.

A ginkgo-levél gyógyszerként történő felhasználásának legkorábbi írásos feljegyzése a legelső kínai botanikai kötetből, a Shen Nung Pen Tsao Ching-ből származik, a Han-dinasztia (i.e. 206 - i.sz. 220) idejéből. Ebben a vérkeringésre és a tüdő egészségére gyakorolt hatásait jegyezték fel. A belsőleges használatot először Liu Wen-Tai Ben Cao Pin Hui Jing Yao (1505) említi, hasmenés elleni szerként titulálva a ginkgo-t. 1932-ben a japán Furukawa izolálta először a növényben található ginkgolidokat, amelyet kémiai szerkezete miatt később tovább vizsgáltak. Az 1950-es évek végén a nyugati orvoslás is megkezdte a gyógynövény használatának tanulmányozását.

Megjelenése, életmódja

A ginkgo-k nagyméretű, lombhullató, kétszikű fák, melyek általában 20-35 m magasságig nőnek, de őshazájában, Kínában fellelhető néhány extrém magas (kb. 50 méteres) példány is. Könnyen alkalmazkodó, védett faj, mely a talajban általában mélyen gyökerezik, és a kártevőknek, betegségeknek, valamint a szél és a hó okozta időjárási szélsőségeknek is ellenáll. A fiatal fák magasak és karcsúak, ritkán elágazóak, a lombkorona a fa idősebb korában válik szélesebb kúp alakúvá. Ősszel a levelek világossárga színűvé válnak, majd rövid időn belül lehullnak. Az egyik leghosszabb életű fafajta, melynek legrégebben élő példányai között akár 1500-2000 éves példányok is fellelhetők.

Érdekesség a ginkgo bilobáról

A ginkgo ellenálló képességére egy rendkívüli példa mutatkozik Japánban, Hiroshimában, ahol az 1945-ös atomrobbanás után 1-2 kilométeres körzetben szinte minden élőlény elpusztult. Ennek ellenére a területen található ginkgo fák, bár elszenesedtek, de túlélték és rövidesen újra régi pompájukban éltek tovább az atommal sújtott területen. A hiroshimai túlélő ginkgo-k a mai napig ugyanúgy magasodnak az ég felé, közülük a legidősebb fát 1740-ben ültették.

Mit tartalmaz a ginkgó?

A ginkgolevelek flavonoidokat (kvercetin és kempferul) és terpenoidokat (ginkgolidok, bilobalidok) tartalmaznak. Az USDA National Nutrient Database bejegyzése szerint a ginkgo magja magas A-vitamin, C-vitamin, niacin, nátrium, foszfor, réz és káliumtartalommal bír. Fehérjében gazdag dióinak fogyasztása csak kis mennyiségben ajánlott, mert mérgező lehet nagyobb dózisban. A levélben található, potenciálisan allergizáló és toxikus glinkgolsavat a levélből készült kivonat már nem tartalmazza.

A ginkgo biloba hatásai

A ginkgo leveleket és terméseit gyógyhatású szerként használják a világ számos területén. A pozitív hatások közül kiemelkedőnek számít a ginkgo asztmára, bronchitisre, szív- és érrendszeri betegségekre, a perifériás véráramlás, valamint az agyi funkciók javítására gyakorolt hatása.

Magas antioxidáns tartalma miatt segít a szabadgyökök elleni védekezésben

A ginkgo antioxidáns tartalma számos egészségügyi előnyének hátterében áll. Magas flavonoid- és terpenoid tartalma, amelyek erős antioxidáns hatásukról ismert vegyületek, és mint tudjuk, az antioxidánsok segítenek semlegesíteni a szabad gyökök káros hatásait. A szabad gyökök olyan erősen reaktív részecskék, amelyek a szervezet metabolikus folyamatai során keletkeznek, például amikor az élelmiszert energiává alakítjuk. Ugyanakkor ezek képesek károsítani az egészséges szöveteket, hozzájárulva így az öregedési folyamatok felgyorsításához és különféle betegségek kialakulásához.

Segít a gyulladások kezelésében

A gyulladás a test természetes reakciója egy sérülés vagy idegen anyaggal való találkozás esetén. A gyulladásos reakció során az immunrendszer különböző összetevői aktiválódnak a szervezetet érő támadás elleni küzdelem vagy a sérült terület gyógyulása céljából. Egyes krónikus betegségek akkor is gyulladásos reakciót váltanak ki, ha nem áll fenn betegség vagy sérülés, és sajnos idővel ez a túlzott gyulladás tartós károsodást okozhat a szervezet szöveteiben és a DNS-ben.

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a ginkgo kivonat képes csökkenteni a gyulladás markereit különböző betegségek esetén, pl.:

  • ízületi gyulladás
  • gyulladásos bélbetegség (IBD)
  • daganatok
  • szívbetegség
  • stroke

Bár ezek az adatok biztatóak, további humán vizsgálatokra van szükség, mielőtt konkrét következtetéseket vonnának le a ginkgo szerepéről ezen összetett betegségek kezelésében.

A kognitív egészségre gyakorolt hatásai

A kutatások azt mutatják, hogy a ginkgo segít védekezni a mentális hanyatlás ellen, valamint fokozza az agyműködést. Hatása különösen az agyi infarktus által okozott Alzheimer-kór, demencia vagy érrendszeri problémák miatt fennálló mentális problémák esetén bizonyult pozitívnak. A ginkgo biloba számos előnye ezen a területen azon a megfigyelésen nyugszik, hogy a növénynek gyulladáscsökkentő hatása van, amely növeli az antioxidáns aktivitást, csökkenti az oxidatív stresszt és javítja a keringést – ezek pedig a kognitív egészség fenntartásának fontos tényezői.

A Kínai Jiangsu tartomány hét kórházában végzett 2017-es klinikai vizsgálat kimutatta, hogy a ginkgo biloba kivonat aszpirin kezeléssel kombinálva akut iszkémiás stroke után a kognitív és neurológiai funkciók romlásának csökkenését okozta. A vizsgálatot 348 betegnél végezték, ahol kontrollcsoport napi 100 mg aszpirint kapott, a vizsgálati csoport pedig 450 mg ginkgo kivonatot kapott aszpirinnel kombinálva. A vizsgálatok rámutattak, hogy a ginkgo-val kezelt csoport jóval magasabb pontszámot ért el a kognitív értékelési teszteken. Más vizsgálatok azonban arra jutottak, hogy a kognitív hanyatlás elleni védelem nem feltétlenül érvényesül egészséges, idősebb felnőttek esetében.

Csökkentheti a szorongásos panaszokat

Egy vizsgálatban 170 generalizált szorongásos embert kezeltek 240 mg vagy 480 mg ginkgo kivonattal vagy placebóval. A magasabb ginkgo-dózissal kezelt csoportban a szorongás tüneteinek 45%-kal nagyobb csökkenése jelentkezett, mint a placebo-csoportnál. A területen azonban további vizsgálatok szükségesek, amelyek megerősítik ezt a hatást.

Segít a merevedési zavarok kezelésében

Egyes források arra mutattak rá, hogy a ginkgo képes bizonyos szexuális diszfunkciókat, például a merevedési zavarokat vagy az alacsony libidót kezelni. Mivel a ginkgo javítja a szervezet nitrogén-monoxid szintjét, ezáltal a keringés is javul, ennek eredményeképpen a ginkgo hasznos lehet olyan szexuális problémák esetén, ahol a véráramlás elégtelensége áll a panaszok hátterében.

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...