Egészség A-tól Z-ig

Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

VITAMED MANDULAGOMBA AGARICUS BLAZEI MURILL ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KAPSZULA 60DB

VITAMED MANDULAGOMBA AGARICUS BLAZEI MURILL ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KAPSZULA 60DB

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Várható kiszállítás: 2-7 nap
Kiszerelés: 60 db
6 928 Ft
  • Termék leírás

VITAMED MANDULAGOMBA AGARICUS BLAZEI MURILL ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KAPSZULA 60DB

Termék összetétele:

Mandulagomba kivonat, magnézium-sztearát, mikrokristályos cellulóz

VitaMed Prémium - Mandulagomba agaricus blazei murill étrend-kiegészítő kapszula 60X
A mandulagomba (Agaricus blazei Murrill) egy alacsony kalória- és magas tápanyagtartalmú, ehető gombafajta. Frissen ételként, feldolgozva tea formájában vagy kivonatként fogyasztják, Japánban pedig élelmiszer-adalékanyagként is használják. A mandulagombát 1960-ban egy japán kutató, Dr. Takatoshi Furumoto fedezte fel. A Piedade-ban és közvetlen környezetében élő emberek körében ugyanis igen nagy népszerűségnek örvendett ez az ízletes gombafajta. Dr. Takatoshinak feltűnt, hogy a lakosság körében feltűnően alacsony volt a daganatos és időskori betegségek előfordulása. Ennek apropóján küldte el Furomoto Japánba a mandulagombát, hogy megvizsgálják összetevőit és hatásait, ahol bizonyítást nyertek megfigyelései.
Mandulagomba gomba-kivonat felhasználásával készült étrend-kiegészítő zselatin kapszulában.
60 db nettó tömeg: 20,5 g
Összetevők:
Mandulagomba (Agaricus Blazei) gomba-kivonat por 30% poliszacharid, zselatin (kapszula), mikrokristályos cellulóz, magnézium-sztearát
Hatóanyag: Mandulagomba (Agaricus Blazei) gomba-kivonat por 30% poliszacharid
Hatóanyag egy kapszulában: 220 mg
Hatóanyag a napi adagban (3 kapszula): 660 mg
Felhasználási javaslat: természetes étrend-kiegészítőként naponta 3x1 kapszula bőséges folyadékkal lenyelve. Ajánlatos naponta legalább 1-2 liter folyadék fogyasztása.
Az ajánlott napi adagot ne lépje túl! Nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Kisgyermekektől elzárva tartandó. Szedése gyermekeknek nem ajánlott.
Minőségét megőrzi: a csomagolás oldalán jelzett időpontig. (nap/hónap/év)
Tárolás: száraz, hűvös helyen.

Figyelmeztetés: Ez a termék étrend-kiegészítő, gyógyító hatással nem rendelkezik. Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt. Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Hosszú ideig tartó használatra nem javallott. A leírás kizárólag tájékoztatási célra szolgál, nem alkalmas betegségek diagnosztizálására, gyógyítására, megelőzésére és nem helyettesíti az orvosi szolgáltatásokat! A leírásban szereplő megállapítások nem vonatkoztathatók a NutriMed Étrendkiegészítő Kft. termékeire. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Gyermekektől elzárva tartandó! A VitaMed márkanév nem értelmezhető egészségre vonatkozó állításként, az csupán a termék azonosítására szolgál. A bemutatott hatások bekövetkezése nem garantált, illetve egyénenként eltérő lehet.

A mandulagomba (Agaricus blazei Murrill) egy alacsony kalória- és magas tápanyagtartalmú, ehető gombafajta. Frissen ételként, feldolgozva tea formájában vagy kivonatként fogyasztják, Japánban pedig élelmiszer-adalékanyagként is használják. A mandulagomba a hazánkban is jól ismert csiperkefélék családjába tartozik, ugyanakkor összetételében nagyban különbözik azoktól.

A mandulagomba egy kis brazil faluból, Piedade-ból származik, azonban ma már hazája mellett Kínában, Amerikában és Japánban is termesztik. A Piedade-ban uralkodó éghajlati viszonyok, tehát a 35-38°C közötti nappali és a 20-25°C közötti éjszakai hőmérséklet, továbbá a 80%-os átlagos páratartalom remek körülményeket biztosítanak a mandulagomba növekedéséhez.

A mandulagomba rendkívül kényes a környezetére, ezért a tökéletes éghajlati viszonyok hiányában termesztése is kudarcba fullad – ezért is magasabb a fogyasztói ára. Október és április között terem, és más gombákkal ellentétben kifejezetten napfényigényes fajta. Átlagos mérete 10-15 cm, színe narancsos-barnás.

Története

A mandulagombát 1960-ban egy japán kutató, Dr. Takatoshi Furumoto fedezte fel. A Piedade-ban és közvetlen környezetében élő emberek körében ugyanis igen nagy népszerűségnek örvendett ez az ízletes gombafajta.  Dr. Takatoshinak feltűnt, hogy a lakosság körében feltűnően alacsony volt a daganatos és időskori betegségek előfordulása. Ennek apropóján küldte el Furomoto Japánba a mandulagombát, hogy megvizsgálják összetevőit és hatásait, ahol bizonyítást nyertek megfigyelései.

Mit tartalmaz a mandulagomba?

Gazdag létfontosságú ásványi anyagokban, főként vasban, kalciumban, foszforban, rézben, cinkben, káliumban és nátriumban. Fellelhető benne niacin, folsav, biotin és az összes létfontosságú aminosav. Vitaminjai közül kiemelt szerepet kap a B-vitamin komplex vitamincsoport, a D-vitamin és az E-vitamin. Rendkívül fontos, hogy nagy mennyiségben tartalmaz rostokat és antioxidáns béta-glükánt, elsősorban ezeknek az összetevőknek köszönheti kiemelkedő immunerősítő hatását.

A különleges mandulaillatát (amiről a nevét is kapta) a benne található vegyületeknek (benzaldehid, benzoát, benzil-alkohol) köszöneti.

A friss mandulagomba 85-87%-a víz. Miután a gombában lévő nagymennyiségű folyadék elpárolog, egy fehérjedús gomba lesz a végeredmény, amelynek 40-45%-a áll proteinből. A szénhidrátok a gomba 38-45%-át, a rostok 6-8%-át a zsírok pedig mindössze 3-4%-át adják.

Az egészségre gyakorolt előnyös hatásai

A mandulagomba hatásait az alábbi területeken tekintik ígéretesnek:
 

Kiemelkedő immunerősítő hatás

Egyik legismertebb előnye, hogy fokozza a szervezet védekezőképességét. Tanulmányok kimutatták, hogy a mandulagomba sokféle előnyös poliszacharidot tartalmaz. Sőt, valójában ez a gombatípus rendelkezik a legmagasabb poliszacharid tartalommal, a (béta) 1,6-D glükán és a (béta) 1,3-D glükán koncentrációja kiemelkedő a többi gombatípushoz képest, beleértve a Shitake-tMaitake-t és Reishit.
 

Vírus- és baktériumellenes hatás

A béta-glükán poliszacharidok ugyancsak szerepet játszanak a vírusos és bakteriális fertőzések elleni küzdelemben. Egy tanulmány szerint a mandulagomba kivonatok védelmet nyújthatnak a tüdőgyulladást és az agyhártyagyulladást okozó baktériumok és vírusok ellen. Egy másik, 2013-ban közzétett tanulmányban a kutatók azt találták, hogy a gombából izolált poliszacharid hatásos a herpes simplex vírus ellen.
 

Csontritkulás

A mandulagomba B1 és B2-vitaminokban gazdag, és jelentős mennyiségű ergoszterint is tartalmaz, mely D2-vitaminná alakul át napsugárzás hatására. A D2-vitamin pozitív hatással van a csontvesztés veszélyének csökkentésére.
 

Májvédő hatás

Felmerült a kérdés, hogy a mandulagomba vajon előnyösen hat-e a májműködésre hepatitis B-ben szenvedő betegeknél. A Taipei Kórház kínai orvostudományi tanszéke egy egyéves tanulmányt folytatott a kérdés megválaszolására. Az észrevételek arra mutattak rá, hogy a mandulagomba kivonat képes a hepatitis B fertőzésben szenvedő betegek májfunkciójának normalizálására.
 

Vércukorszint csökkentő

Az előzetes kutatások, valamint a közvetlen terápiás megfigyelés arra mutatott rá, hogy a mandulagomba hasznos lehet a vércukorszint csökkentésében, valamint a cukorbetegség elkerülésében. Mindez szintén a kimagasló poliszacharid-tartalmának köszönhető. Az erre vonatkozó klinikai vizsgálatok azt mutatták, hogy a mandulagomba kivonat fogyasztása javíthatja az inzulinrezisztenciát egyes cukorbetegeknél, és segít enyhíteni az oxidatív stressz okozta károsodást.

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...