Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

Bechterew-kór

Bechterew-kór

A gerinc megmerevedése, melynek oka a csigolyák közti ízületek elcsontosodása. A beteg mozgása korlátozott. Idült gyulladásos ízületi betegség, mely több ízületre terjed ki, főleg a gerincre összpontosul. A csigolyák közötti ízültekben korlátozott, vagy már nincs mozgás, a csigolyákat összekötő szalagok elmeszesednek, és végső fokon a gerinc merevvé válik. A páciens nem tud kiegyenesedni és ezért maga elé néz a földre. A légzése is elárulja a Bechterev-kórt, mert aprókat lélegzik, mivel a bordái sem mozognak megfelelően. Ha a betegség a csípőt is megtámadja, a páciens kis léptekkel, csoszogva jár. A kezelés akkor eredményes, ha idejében kezdődik és minden nap alkalmazzák.

Gyógyítás:

  • A hátgerincizomzat és a szalagok lazítása aromaterápiás gyógyfürdővel – víz alatti masszázs, majd 30 perces izomlazító gyógykrémekkel, amelyekben aromatikus gyógynövények kivonatai vannak (kakukkfű, szurokfű, koriander, borsmenta, izsóp, zsálya, levendula, rozmaring, kevés mustár, csípős paprika, feketebors, torma és borókabogyó). A masszázst alulról fölfelé körkörös mozgással végezzük az ujjak begyével. A jó masszázs után a beteg úgy érzi, teljesen fellazult és majdnem ki tud egyenesedni. Ez a kezelés önmagában 1 hónapon belül majdnem teljes javulást hoz.
  • Speciális gyógytornák:
    • háton fekve vagy ülve felváltva nyomogatjuk a lábunkat kifeszítve, mintha súlyt nyomnánk előre
    • „gyümölcs szedő” torna, állva, váltott nyújtott karral tépjük a képzeletbeli gyümölcsöt a magas ágról, amely alig elérhető (így nyújtjuk a gerincet)
  • Szauna:
  • Ásványok és vitaminok – a nagy fájdalmat csökkenthetjük azzal is, hogy kálciumot, fluort és D-vitamint adagolunk rendszeresen
  • Gyógynövények: mezei zsurló, csalán, kenderfű, fehér babhéj, tüdőfű, porcsinfű, fűzfakéreg, feketenyárfa-rügy és kéreg, rozmaring.

Gyógytea recept:

Hozzávalók:

mezei zsurló                 10 g
csalán                          100 g
fűzfakéreg                    50 g
rozmaringlevél              50 g
citromfű                       20 g

Elkészítése: 1 vőkanálnyi mennyiséget 15 percig főzzük 2 dl vízben, majd leszűrjük.

Adagolás: 2 dl tea étkezés után 3-4 alkalommal naponta

Diófalevél kúrát javaslunk. Hat héten keresztül minden reggel éhgyomorra kell inni egy csésze diófalevél teát. A kúra legalább 4 hét szünet után megismételhető. A diófalevél nagyon jó vértisztító, gyulladáscsökkentő, vírus- és baktériumölő gyógynövény. Rendkívül jó gyulladáscsökkentő a réti legyezőfű teája is. Ha az ilyen gyulladás a kézen, csuklón, térden, vállban vagy bokában van, javasoljuk a gyulladásgátló körömvirág kenőcs alkalmazását is külsőleg.

Mivel a reuma oka sok esetben a vese renyhe működése, kezelése még más gyógynövénnyel is történhet. A mezei zsurló veseműködést segítő, kötőszövet-erősítő hatékonysága miatt kedvelt szer a reumás ízületi panaszok kezelésében. Külsőleg gyógyfürdőként, belsőleg tea formájában is alkalmazható. Fürdőként legalább 2-3 liter zsurlóteát kell önteni a fürdővízhez, 15-20 percig benne maradni, majd kiszállva egy fürdőlepedőben megszárítkozni.

Teaként így kell készíteni: egy púpozott teáskanálnyi füvet 2-3 percig kell főzni 2,5 dl vízben, 10-15 percig állni hagyni, majd leszűrni. Legalább egy hónapon keresztül minden reggel egy csészével kell inni, a négy hét után mindenképpen tartani kell 4 hét szünetet, majd szükség szerint lehet ismételni a kúrát.

Napi egy csészével ajánljuk a tejoltó galaj teát is, ez is segíti a veseműködést. Ennek fogyasztásában nem kell szünetet tartani.

Tejoltógalaj (Galium verum)
Mezei zsurló (Equisetum arvense)
Diófa (Juglans regia)
Cickafark (Achillea millefolium, Achillea collina)
Réti legyezőfű (Filipendula ulmaria)
Körömvirág (Calendula officinalis)
Fűzfa (Salix alba)
Rozmaring (Rosmarinus officinalis)

 

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...