Kosaram - 0 0 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

INGYENES SZÁLLÍTÁS
20 000 Ft felletti vásárlásnál
PÉNZVISSZAFIZETÉS
visszavételi garancia
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
hívjon vagy írjon e-mailt

Emésztést segítő, étvágyserkentő teák

 

Kiegyensúlyozatlan, stresszes életünk a " gyomrunkra" megy. Azaz, emésztőrendszerünknek is kemény munkát kell végezni hogy a gyorsan elfogyasztott, gyakran egészségtelen táplálékot fel tudja dolgozni megterhelt gyomrunk. Egy idő után már nem is sikerül, s ekkor lépnek fel a táplálkozási betegségek pl. gyomorégés, émelygés, gyomorgörcs, étvágytalanság, puffadás, emésztési nehézségek. Ha figyelünk testünk jelzéseire, s ha nem vált súlyossá a helyzet, hallgathatunk a régi, bölcs tanácsokra. A gyógynövények gyógyító ereje, és a rossz szokásokon való változtatás is elegendő a gyógyuláshoz.

 

Étvágytalanság elleni, emésztést segítő teák

1/4 l víz

30 g kis ezerjófű (Centaurium erythrea)

30 g édesköménymag (Foeniculum vulgare)

30 g ürömfű (Artemisia absinthum)

20 g bosmentalevél (Mentha piperita)

20 g bengekéreg (Frangulae cortex)

A vizet felforraljuk. A gyógynövényeket összekeverjük. Két teáskanálnyit a zubogó vízzel leforrázunk. 5 percig állni hagyjuk, végül leszűrjük. Étkezés előtt 30 peccel igyunk belőle.

 

 Keserűnarancshéj tea

A keserűnarancs Indiában és a Földközi-tenger térségében termesztett citrusféle. Ez az ízletes és frissítő tea kellemes módon fokozza az étvágyat. A csipkebogyó segíti az immunrendszer erősítését.

1/4 l víz
20 g keserűnarancshéj
20 g csipkebogyó
20 g kis ezerjófű (Centaurium erythrae)

A vizet felforraljuk. A hozzávalókat összekeverjük. Két teáskanálnyit leforrázunk, 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Étkezések előtt 30 peccel igyunk belőle rendszeresen egy-egy csészével melegen, édesítés nélkül.

 

Benedekfű tea

A bogáncsféle gyógynövény számos keserűanyagot tartalmaz, amelyek serkentik a gyomorsavtermelést, így növelik az étvágyat.

 

1 l víz

20 g benedekfű (Cnicus benedictus)

15 g komlóvirág (Humulus lupulus)

15 g levendulavirág (Lavandula angustifolia)

15 g rozmaringlevél (Rosmarinus officinalis)

A vizet felforraljuk. A gyógynövényeket összekeverjük, és 3 teáskanálnyit a zubogó vízzel leforrázunk.10 percig állni hagyjuk, végül leszűrjük.A nap folyamán több napra elosztva fogyasszuk. E kúra időtartama 3 hét.

Emésztést segítő bor

A rossz emésztés serkentésére kitűnő orvosság a már a középkorban is ismet bor.

125 g méz

1 l vörös, vagy fehér bor

A mézet a borba keverjük, és lassan felforrljuk. Hozzáadjuk az ürömlevet, majd a keveréket mégegyszer gyorsan átforraljuk. Még forrón steril üvegekbe töltjük, és légmenttesen lezárjuk. Minden reggel - lehetőleg éhgyomorra - egy likőröspohárral igyunk meg.

 

Hagyományos gyógynövényekből készült emésztést segítő gyógytea

1/4 l víz
20 g kamillavirág (Matricaria recutita)
20 g borsmentalevél (Mentha piperita)
10 g cickafarkfű(Achillea millefolium)
10 g ezerjófű (Centaurium erythrae)
10 g  sárga tárnics gyökér (Gentiana lutea)

A vizet felforraljuk, a gyógynövényeket összekeverjük, és 2 teáskanálnyit a zubogó vízzel leforrázzunk. Lefedve 5-10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Evés után édesítés nélkül fogyasszuk.

ÍRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE
Betöltés...
Kérjük várjon...